.Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τον «Βαρουφάκη της Ενέργειας»

Όπως όλοι γνωρίζουν στην πιάτσα της αγοράς ενέργειας, αν υπάρχει υπουργός που έχει κάνει τη μεγαλύτερη καταστροφή, και συνεχίζει ακάθεκτος, αυτός είναι ο Πάνος Σκουρλέτης.
Με παντελή έλλειψη γνώσεων επί των θεμάτων της ΔΕΗ κι όχι μόνο, αλλά με τις γνωστές εμμονές που έχουν οι ψευτοαριστεροί του χαβιαριού, ότι τα γνωρίζουν όλα, έχει εξελιχθεί τα τελευταία δύο χρόνια σε εφιάλτη για μια Επιχείρηση η οποία αν δεν αλλάξει θα βουλιάξει, θα βάλει λουκέτο και θα μείνουν άνεργοι 20 χιλιάδες εργαζόμενοι.
Τηρουμένων των αναλογιών ο Σκουρλέτης είναι ο… Βαρουφάκης της ενέργειας κι έτσι όπως πάει, με τις ψευτοκομμουνιστικές του απόψεις περί «Ενεργειακής Δημοκρατίας» (άλλη μια συριζαίϊκη παρλαπίπα που κανείς δεν καταλαβαίνει παρά μόνο οι εμπνευστές της) θα γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στη λίστα με τους ολετήρες της ΔΕΗ.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι συνεχίζει ακάθεκτος να υπονομεύει την Επιχείρηση, προφανώς αναλογιζόμενος ότι θα ήταν καλύτερα να διατηρηθεί μια… βιετναμέζικου ή κουβανικού μοντέλου ΔΕΗ που θα δίνει ρεύμα με το δελτίο.
Αλλά το ακόμη πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο Σκουρλέτης έφτιαξε ένα σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και για τις δημοπρασίες ρεύματος που δεν μπορεί να εφαρμοστεί αλλά και θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στην Επιχείρηση. Ουσιαστικά, ο «υπουργός της αποτυχίας» επιχειρεί να εφαρμόσει τις μνημονιακές υποχρεώσεις της κυβέρνησης με ένα σχέδιο που θα υπονομεύσει τη ΔΕΗ και θα την οδηγήσει σε διάλυση.
Πριν από μερικές ημέρες, λένε οι πληροφορίες, ο Σκουρλέτης εισέβαλε σε συνεδρίαση του Τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ και παρ’ ότι δεν είχε καμιά σχέση, αφού πλέον είναι υπουργός Εσωτερικών κι όχι Ενέργειας, παρενέβη και τα έκανε… μπάχαλο.
Απουσία του μεγάλου του εχθρού, του διοικητή της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη, ο Σκουρλέτης βρήκε την ευκαιρία να του επιτεθεί. Βρήκε στη συνεδρίαση τη διευθύντρια Υγιεινής και Ασφάλειας της ΔΕΗ, Μαρία Τολάκη η οποία είναι και σύζυγος του κ. Παναγιωτάκη, και της επιτέθηκε με σφοδρότητα.
Παρά το γεγονός ότι το σχέδιο που επέλεξε ο υπουργός να εφαρμόσει είναι εκτός τόπου και χρόνου ο υπουργός με το «βελούδινο βλέμμα», βρίσκει πάντα να επιτίθεται από… αριστερά σε όλους. Βεβαίως, αν και διαφωνεί με την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης δεν παραιτείται γιατί που θα ξαναβρεί αυτοκίνητο, συνοδεία, υπουργική καρέκλα και Συριζαίους να του κάνουν αέρα πρωί – βράδυ, μιας και στο υπουργείο Εσωτερικών έχει μείνει ουσιαστικά χωρίς χαρτοφυλάκιο. Αν και θα μπορούσε να βοηθήσει με το μεταναστευτικό αυτός επιλέγει να μπλέκεται εκεί που δεν πρέπει.
Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι στη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε χαμός για την αγορά ενέργειας καθώς ο Σκουρλέτης κατηγόρησε τον Παναγιωτάκη ότι υπονομεύει τις προσπάθειες της κυβέρνησης (ή μήπως τις δικές του;). Όσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στην ενέργεια, και με δεδομένο ότι ο Παναγιωτάκης είναι στη ΔΕΗ μια ζωή ολόκληρη, εκτιμούν ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια να μην καταρρεύσει η Επιχείρηση εξαιτίας των αδιέξοδων επιλογών του πρώην υπουργού Ενέργειας που συνεχίζονται και από τον Σταθάκη για ένα λόγο: Για να εμφανίζονται στην κοινωνία ως «αριστεροί, ευαίσθητοι και αγωνιστές των δικαιωμάτων του λαού», αλλά τελικά η αλήθεια να είναι ότι εξυπηρετούν συμφέροντα αλλότρια.
Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, επικρατεί χάος, κανονικός εμφύλιος εξαιτίας των εξωθεσμικών παρεμβάσεων του Σκουρλέτη. Κι επειδή ξέρει καλά από βυζαντινισμούς, βρόμικα παρασκήνια και σταλινικού τύπου μεθόδους ο υπουργός Εσωτερικών, προσπαθεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες που γίνονται για να σωθεί η ΔΕΗ. Στην προσπάθειά του, μάλιστα, να περάσει τις δικές του θέσεις, που κανείς δεν έχει καταλάβει ποιες είναι αλλά που οδηγούν με γεωμετρική ακρίβεια στο χάος, έβαλε και δικούς του ανθρώπους να χτυπάνε τη διοίκηση της ΔΕΗ. Ένας εξ αυτών είναι και ο… αιώνιος συνδικαλιστής αριστερός διορισμένος από τον Σκουρλέτη, ο Ν. Καϊμάκης, ο οποίος έχει μιλήσει από παλιά για την «Ενεργειακή Δημοκρατία» και πράσινα άλογα.
Ο χώρος της ενέργειας και ειδικά η περίπτωση της ΔΕΗ έχει πολλά… βολτ και μπορεί να οδηγήσει σε ισχυρό βραχυκύκλωμα την κυβέρνηση. Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, που αρχίζουν και καταλαβαίνουν τι παίζεται, πνέουν μένεα κατά του Σκουρλέτη επειδή βλέπουν ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα για να επιχειρεί ο υπουργός να υπονομεύσει τη διοίκηση της ΔΕΗ.

Το ερώτημα είναι με τι κρατάει ο Σκουρλέτης τον Τσίπρα και δεν τον έχει στείλει ακόμη σπίτι του.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.