.Ο λαός εν υπνώσει… και οι καρανίκες εν εγρηγόρσει!

Τα παλιά κακά χρόνια, επί σαμαροβενιζέλων, οι Έλληνες, που τα τελευταία χρόνια της επίπλαστης ευμάρειας είχαν κιοτέψει, ξαναγίνανε ήρωες απόγονοι του Λεωνίδα,  που δεν επέτρεπαν μύγα στο σπαθί τους. Όλος ο λαός δηλαδή ήταν απίκο και στα κάγκελα. Δεν προλάβαινε να πει κάτι ο … Γιακουμάτος ή η Βούλτεψη, κι αμέσως να πύρινα άρθρα, να αφορισμοί, να καταγγελίες, να διαδηλώσεις στο Σύνταγμα. Μέχρι και ο τελευταίος αγράμματος ρακοσυλλέκτης είχε άποψη, και δεν άφηνε τίποτα να πέσει κάτω. Ένας ολόκληρος λαός «αντιστασιακός»… ενάντια στους «κακοί ξένοι» και στα ντόπια τσιράκια τους.

 Σήμερα, που έχουμε καθημερινό διαγωνισμό για το ποιος υπουργός θα περάσει το πιο αντιλαϊκό μέτρο, και το ποιος κυβερνών θα πει την μεγαλύτερη παπαριά, την μεγαλύτερη αρλούμπα, δεν κουνιέται φύλλο. Δεν ανοίγει μύτη. Σαν να πάθαμε ανοσία στην βλακεία… σαν να αποδεχτήκαμε το τέρας… Σαν να γίνανε απαξάπαντες γερμανοτσολιάδες, όπως έγινε ο Αλέξης, αλλά  και το παχύ συνεταιράκι του στη τρέλα… Όλοι μαζί στα τέσσερα… Μαξίμου και λαός ένα!

 Και εκτός από τον αγανακτισμένο κοΖμάκη, που εκείνα τα πέτρινα, πλην όμως ηρωικά, χρόνια ολημερίς ενημερώνονταν για τις εξελίξεις, και ήταν έτοιμος να μουντζώσει ή ακόμη και να δείρει οποιονδήποτε μνημονιακό έβλεπε μπροστά του, όπως και οι διάφοροι κήνσορες των ΜΜΕ (π.χ. Τράγκας, Καζάκης, Λαλάκης, κ.ά) που 24 ώρες το 24ωρο έβριζαν τον Σαμαρά και πριμοδοτούσαν το «γελαστό παιδί», το ίδιο έκαναν και τα διάφορα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης, που η κρίση αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί τους, για να ξεφύγουν από την πολιτική ανυποληψία του 3%, ποσοστό γύρω από το οποίο βολόδερνε επί χρόνια ο Σύριζας (για παράδειγμα). Χώρια η Χρυσή Αυγή, που όταν το 2008 είχε επιτέλους πάρει κάποιες χιλιάδες ψήφους στις ευρωεκλογές, έγινε ο κακός χαμός. 

Η ανατροπή του αιώνα. Σήμερα είναι παγιωμένη ως τρίτο κόμμα, με πιθανότητες να περάσει δεύτερο, και δεν ασχολείται κανείς. Η κοινοβουλευτική της παρουσία θεωρείται πλέον φυσιολογική και δεδομένη. Μάλιστα την χαϊδεύει και ο Σύριζας αφού τον βολεύει σε πολλά επίπεδα. Άλλωστε να μη ξεχνάμε ότι ο φασίστας ο Σαμαράς την έκλεισε στη φυλακή, αλλά  ο δημοκράτης αριστερός Αλέξης την έβγαλε έξω…

Ενώ λοιπόν έχει περάσει ένα δεκαοκτάμηνο αυτοκαταστροφής, ίσως το χειρότερο από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, ενώ ο Αλέξης και το κόμμα του έχουν αποδειχτεί (πασιφανώς) το πιο γερμανοτσολιάδικο σχήμα έβερ, σε βαθμό που μπροστά τους μέχρι και ο Σόιμπλε μοιάζει αριστερός λικβινταριστής, έχοντας ξεπουλήσει τα πάντα όλα, και έχοντας καταδικάσει 2-3 γενιές μελλοντικών Ελλήνων στην φτώχεια… τι βλέπουμε; Άκρα του τάφου σιωπή!

Θα μου πείτε, τι είναι 99 χρόνια μπροστά στα 400 της τουρκικής σκλαβιάς, που λέει κι η Βαγενά,  ή μπροστά στην αιωνιότητα, που συμπληρώνω εγώ ο ποταπός;
Μπορεί λοιπόν κάποιοι να είναι μελανιασμένοι, αλλά δατς ολ. Μπορεί κάποιοι να έχουν γονατίσει από τα οικονομικά μέτρα, τα χαράτσια και τους φόρους, αλλά δεν βγάζουν κιχ… ίσως λόγω ενοχών, διότι αυτοί είναι που έφεραν το θηρίο στα πράγματα.

Αλλά και πάλι, συναναστρεφόμενος με τον κανονικό κόσμο εκεί έξω, στην καθημερινότητα, και όχι μόνο με ψηφοφόρους των τσιπροκαμένων, πέρα από μια βουβή σαστιμάρα δεν βλέπω τίποτα άλλο. Αντιθέτως, αυτό που βλέπω, ειδικά όταν τσιγκλίζω τους άπειρους ψηφοφόρους του Σύριζα (πρώην πασόκοι οι περισσότεροι), είναι μια συσπείρωση, και βέβαια την κλασική αντίδραση που έχει γίνει πια κλισέ: «Ο Αντωνάκης καλύτερος ήταν»; Ή το άλλο το φαιδρό: «Πες μας όμως και για τον Παπασταύρου»...

Έτσι εξηγείται σε μεγάλο βαθμό η παγίωση του Σύριζα στο 17% των δημοσκοπήσεων, παρόλη την αποτυχία του, όπως εξηγείται και το ταβάνι της ΝΔ του Κυριάκου στο 25%, πάνω απ το οποίο δύσκολα θα περάσει. Ο μέσος βλάκας που ψήφισε Σύριζα αρνείται να δεχθεί το λάθος του. Αρνείται να παραδεχτεί ότι πιάστηκε Κώτσος. Βέβαια, αν θέλετε να καταλάβετε αν κάποιος ψήφισε Σύριζα, ρωτήστε τον πως βλέπει τα πράγματα. Αν σας απαντήσει πως «όλοι τα ίδια σκατά είναι», να είστε βέβαιοι ότι το κουκί του το έριξε στον σέξι Αλέξη τον μνημονιοφάγο, και μάλιστα δυο φορές!

Και όσο κουραστικός κι αν γίνομαι, θα επαναλάβω και πάλι ότι όσο η συντριπτική πλειοψηφία των Δ.Υ. συνεχίζει να προμοτάρει τον Σύριζα, που με την σειρά του χαϊδεύει το δημόσιο, αυτός όχι μόνο δεν πέφτει, όχι μόνο θα κερδίσει τυχόν αυριανές εκλογές, αλλά μέρα με την ημέρα στήνει ένα βαλκανικό τσαβικό καθεστώς, χάρη στο οποίο θα κυβερνά επί μια δεκαετία τουλάχιστον.Ήδη σήμερα η Γιδοβασίλη προανήγγειλε ότι «θα μπει τάξη στο διαδίκτυο»!!!! Τι εννοεί η ποιήτρια αν όχι φίμωση; Όπως π.χ. στη Ρωσία του Πούτιν, που κόσμος μπαίνει στη φυλακή για ένα λάικ…

Τον έχω ικανό για τα χειρότερα τον Αλέξη, όποια κι αν είναι αυτά. Και όποιος αμφιβάλλει, να θυμίσω ότι η κυβέρνηση κάνει ότι κάνει, καταστρέφει δηλαδή συστηματικά την χώρα και τον λαό της, με μια ισχνή πλειοψηφία 153 βουλευτών, οι τρεις εκ των οποίων είναι Μουσουλμάνοι της Δυτ. Θράκης if you know what I mean. Και επίσης να θυμίσω ότι στη Βενεζουέλα τρώνε γάτες και ποντίκια, αλλά ο Μαδούρο καλά κρατεί… λέτε να κλυδωνιστεί ο δικός μας ο ρημαδούρο για ένα ΦΠΑκι;

Έτσι έχει  η κατάσταση, και άντε και καταλαβαίνω τους πάμπολλους ημιμαθείς απολιτίκ καιροσκόπους, που ξαφνικά ανακάλυψαν την κρίση το 2011 και το 2012, τότε που χτύπησε την δική τους (προσωπική) πόρτα, και ξάφνου έγιναν κομΟνιστές! Όπως και τους διάφορους ιδεοληπτικούς, που ψήφισαν Αλέξη γιατί οι σαμαράδες ήταν όργανα του διεθνούς κεφαλαίου και μας ρουφούσαν το αίμα με μπουρί… εκείνους όμως που δεν μπορώ να καταλάβω είναι οι αναμπάμ μπαμπαντάμ νεοδημοκράτες, που άλλοι έσπευσαν στον συγκαμένο επειδή είναι πατριώτης (χα χα χα) και άλλοι ψήφισαν Τσίπρα για να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ.

 Και αυτοί σήμερα είναι αμετανόητοι. Και μάλιστα είναι τόσο ζαγάρια, που άσχετα αν ο Σαμαράς έχει πλέον αναγνωριστεί από (νοήμονες) φίλους και εχθρούς του ως ο καλύτερος πρωθυπουργός των τελευταίων δεκαετιών, που πάλεψε με τα θηρία εντός και εκτός Ελλάδος,  οι ίδιοι συνεχίζουν να δηλώνουν «δικαιωμένοι» για τις επιλογές τους, και  που στη καλύτερη περίπτωση θα απέχουν από τις επόμενες εκλογές, αφού όπως οι «αριστεροί» δεν πάει το χέρι τους να ψηφίσουν Μητσοτάκη, έτσι κι αυτοί δεν μπορούν να παραδεχτούν τον κάλο που έχουν στον εγκέφαλο. Για να μην αναφερθώ στο μεγάλο όπλο όλων εκείνων που σιγοντάρουν τον Αλέξη, ότι δήθεν αν έρθει ο Κυριάκος στα πράγματα θα απολύσει τους μισούς δημοσίους υπαλλήλους, σωστούς και μη (θα πρέπει να το κοιτάξει αυτό η ΝΔ).

Έτσι με αυτά και με αυτά, μπήκαμε και στο καλοκαίρι, με τα νοσοκομεία να υπολειτουργούν, τις τιμές και τους φόρους να είναι στα ύψη, τα λουκέτα να διαδέχονται το ένα το άλλο, την ανεργία να έχει παγιωθεί στο 40%, τα κάπιταλκοντρόλς να συνεχίζουν απτόητα, τα βόρεια σύνορά μας να είναι ντε φάκτοκλειστά, τους λαθρομετανάστες να έχουν πλέον εξαπλωθεί παντού και να κάνουν μέχρι και λεωφορειοπειρατείες, η περιουσία του δημοσίου να έχει ξεπουληθεί με «αριστερό πρόσημο», ο Τσαλακώτος να λέει τα δικά του, κλπ κλπ και ο κοΖμάκης να ασχολείται με τον Σάκη, το X Factor, και τα τρίποντα του Σπανούλη!

Με μόνη μικρή σπίθα αντίδρασης την συγκέντρωση που προγραμματίστηκε για τις 15 του μηνός, με κεντρικό σύνθημα ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, και την οποία έχουν ήδη στοχοποιήσει όλα εκείνα τα παπαγαλάκια του Σύριζα (και του συγκαμένου), όλοι εκείνοι δηλαδή οι πρώην συνειδητοί μπαχαλάκηδες, που ξαφνικά γίνανε «οικογενειάρχες» και «νοικοκύρηδες», αγωνιώντας για τις επιπτώσεις που θα έχει η συγκέντρωση στην αγορά εκείνη την μέρα!!!!!! Ποιοι; Όλοι εκείνοι, που που τους έχανες που τους έβρισκες παλιότερα; Πάνω στα κάγκελα… αγκαλιά με την ζουρλή, την Ραχήλ, και τον Τσε Ντουντούκα, έτοιμους να κάψουν «το μπουρδέλο την βουλή»!

Και μπορεί η μόνη «εργασιακή» εμπειρία όλων αυτών να είναι στα κινήματα και στο πεζοδρόμιο, σήμερα όμως σκέφτονται «λογικά»… θέλουν τάξη και ασφάλεια… δεν θέλουν πορείες και διαδηλώσεις στο κέντρο, διότι … ενοχλούνται οι μαγαζάτορες και οι τουρίστες!
Οβιδιακή μεταμόρφωση ή κάτι άλλο;

 Θα μου πείτε εδώ μεταμορφώθηκε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος, εκείνο το γίδι απ το Γιδά, που μέχρι χθες δεν ήξερε να γράψει χωρίς λάθος το όνομά του και σήμερα αποδεικνύεται πανεπιστήμων… αρμόδιος επί παντός σύνθετου ζητήματος… και δεν θα αλλάξουν ρότα και μυαλάτα «διορισμένα» κομματόσκυλα; Τώρα που γλυκάθηκαν στη μάσα; Που έγιναν ένα με την καρέκλα; Που πληρώνονται και υπερωρίες;

Αυτά, και σ άλλα με υγεία….

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.