.Παίζουν «πόρτες» και διεκδικούν βραβεία και διακρίσεις

Είναι το αγαπημένο... σπορ των θαμώνων στα ανά την ελληνική επικράτεια καφενεία, ενώ σχετικά πρόσφατα η δυτική του «μορφή», το backgammon, έχει λάβει αγωνιστικές διαστάσεις. Από το τάβλι, λοιπόν, και τα... τουρνουά των καφέ περάσαμε στο σύγχρονο αγωνιστικό τάβλι, που πρόσφατα απέκτησε οργανωμένους «οπαδούς» και στην Καρδίτσα, αφού από τον περσινό Σεπτέμβριο λειτουργεί στη θεσσαλική πόλη ο όμιλος «Σύγχρονο αγωνιστικό τάβλι - Όμιλος Καρδίτσας», που είναι και ο πρώτος σύγχρονος όμιλος του είδους, μετά την Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon.

 Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Νταλανίκας, γραμματέας στο Δ.Σ. του ομίλου, η προσπάθεια για την ίδρυση συλλόγου άρχισε από παλιούς και νέους φίλους του backgammon, οι οποίοι άρχισαν σιγά σιγά να διοργανώνουν αγώνες και άτυπες συναντήσεις, πρωταθλήματα και κύπελλα. Ο πυρήνας παικτών που δημιουργήθηκε ήταν αυτή την φορά πολύ ισχυρός, με αποτέλεσμα την ίδρυση επίσημου πλέον συλλόγου για την προώθηση του αγωνιστικού τάβλι. 

Σκοπός του Ομίλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ανδρέα Καραμπινά, είναι η διάδοση και καλλιέργεια του backgammon, που δεν είναι άλλο από το γνωστό ανά το πανελλήνιο παιχνίδι «πόρτες» στο τάβλι, με μία μικρή διαφοροποίηση σε σχέση με το παραδοσιακό παιχνίδι, που προκύπτει από τη χρήση του «βίδου», ενός τρίτου ζαριού που χρησιμοποιείται από τους παίκτες για να πολλαπλασιάσουν την αξία του εκάστοτε παιχνιδιού, εάν εκτιμούν ότι βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση έναντι του αντιπάλου τους. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.