.Κατατέθηκε από το ΚΚΕ η πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων

Κατατέθηκε, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, η πρόταση νόμου «Κατάργηση των Μνημονίων, των Μεσοπρόθεσμών Πλαισίων Δημοσιονομικής Στρατηγικής και των Εφαρμοστικών τους Νόμων- Καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των Μνημονίων».

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου, «το ΚΚΕ, συνεπές στην πολιτική του και τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση, για μια ακόμη φορά καταθέτει πρόταση νόμου για την ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που ψήφισαν στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εν συνεχεία. Με την ίδια πρόταση νόμου, το ΚΚΕ ζητά την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα μνημόνια, των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων».

Όλα αυτά τα μέτρα, αναφέρει επίσης το ΚΚΕ, «εκπορεύονται από την στρατηγική της ΕΕ, τη στρατηγική του κεφαλαίου για να φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Είναι μέτρα που προωθούνται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, ανεξάρτητα από το χρέος και τα ελλείμματα. 

Επομένως, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και τα κόμματα εκείνα που διακηρύσσουν τη δέσμευσή τους για τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, επί της ουσίας αφήνουν άθικτο το αντεργατικό-αντιλαϊκό οπλοστάσιο».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.