.Ζαν Κλοντ Τρισέ: Ενδεχόμενο Grexit παραμένει το ίδιο επικίνδυνο σήμερα για την Ευρωζώνη

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν σήμερα το ίδιο επικίνδυνη για την Ευρωζώνη όσο θα ήταν και στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους, προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ, με συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times. Το Grexit θα ήταν «ένα απόλυτο δράμα για τους Έλληνες και θα ήταν, επίσης, φυσικά ένα μεγάλο σοκ για την υπόλοιπη Ευρώπη» τόνισε ο Τρισέ.

Η δήλωσή του αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, αποτελεί σαφή απάντηση στους ισχυρισμούς ορισμένων οικονομολόγων ότι ένα Grexit θα ήταν πιο εύκολα διαχειρίσιμο σήμερα απ' ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Τρισέ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ΕΚΤ όταν ξέσπασε η δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας το 2010. 

Αναφερόμενος στη σημερινή ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Τρισέ υποστήριξε ότι θα διασφαλίσει τελικά μία συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας, η οποία θα είναι «πλήρως συμβατή με την παραμονή στην Ευρωζώνη» προσθέτοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο ότι είναι πολύ σημαντικό να έχει τη σφραγίδα της Ευρώπης σε ένα πρόγραμμα που θα εμπνέει εμπιστοσύνη, επειδή η υλοποίηση των υπεσχημένων απαιτεί να εμπνέεις εμπιστοσύνη».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.