.Άγγ. Μέρκελ: Σημείο αφετηρίας η συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά

Ως «σημείο αφετηρίας» περιέγραψε τη συμφωνία παράτασης του ελληνικού προγράμματος βοήθειας η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και επεσήμανε ότι και οι δύο πλευρές αποδείχθηκαν διατεθειμένες να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις, ενώ «μένουν ακόμη να γίνουν πολλά».

«Καλωσορίζω το γεγονός ότι βρήκαμε ένα σημείο αφετηρίας για διαπραγματεύσεις με τη νέα κυβέρνηση. Έχουμε ωστόσο ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. 

Αυτό είναι πάντως ικανοποιητικό, αν σκεφτεί κανείς τι συζητούσαμε πριν από λίγες εβδομάδες» δήλωσε η κ. Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον Σουηδό ομόλογό της Στέφαν Λέφβεν και πρόσθεσε: «Τις τελευταίες ημέρες κατορθώσαμε να δείξουμε ότι είμαστε όλοι ικανοί για συμβιβασμούς, κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να υποτιμάται, αν και απέχει από το να αποτελεί τη λύση για όλα». 

Η καγκελάριος επισήμανε ακόμη τη σημασία του γεγονότος ότι «η Ελλάδα συμφώνησε να επεκτείνει το υπάρχον πρόγραμμα διάσωσης» ενώ διευκρίνισε ότι δεν έχει ψευδαισθήσεις πως ο δρόμος που απομένει είναι απαιτητικός, αλλά, όπως είπε, «αξίζει τον κόπο, διότι πρόκειται για το ευρώ».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.