.Δεν παρεμβαίνω στην ελληνική πολιτική κατάσταση

«Δεν παρεμβαίνω, επ' ουδενί, στην ελληνική πολιτική κατάσταση», δήλωσε ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ερωτηθείς, μετά τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αν μια ενδεχόμενη μη εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας θα δημιουργήσει προβλήματα στην ελληνική οικονομία. Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε την ανάγκη «να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να περάσουμε», όπως είπε, «στη νέα σχέση μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ με προληπτική γραμμή στήριξης, ενδεχομένως και από το ΔΝΤ». 

Ο επίτροπος υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρωζώνη. 
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν βλέπει ενδεχόμενο κινδύνου εξόδου από το ευρώ, υπογράμμισε πως «θα είναι κρίμα να βρεθεί και πάλι η Ελλάδα αντιμέτωπη με grexit μετά από τη σημαντική δουλειά, που έχει γίνει από την κυβέρνηση και τις ελληνικές αρχές».
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, επισήμανε ότι πρέπει να συνεχιστούν και το 2015 οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τόνισε ότι «η ΕΕ μας έχει στηρίξει αλλά είναι και σταθερή σε αυτό που θέλει να είμαστε συνεπής στις μεταρρυθμίσεις».
Για αντικρουόμενες δηλώσεις του επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί κάνουν λόγο κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ακούσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη σημερινή δήλωση Μοσκοβισί περί grexit. Παραθέτουμε τι ο ίδιος ο Μοσκοβισί δήλωνε στις 8.12.2014 στη Süddeutsche Zeitung "Η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, αν μη τι άλλο και για να προστατευτεί η Ευρώπη", ομολογώντας ότι η Ελλάδα συνιστά συστημικό κίνδυνο. Τελικά τι από τα δύο ισχύει;»

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.