.Μάλλον θα ζήσετε παραπάνω από ό,τι νομίζετε, αλλά θα έχετε αρκετά χρήματα;

Αν νομίζετε ότι θα ζήσετε μέχρι τα 75, μάλλον θα ζήσετε λίγα χρόνια ακόμη. Μία νέα αμερικανική μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι -παρόλο που εύχονται ο ένας στον άλλο να τα εκατοστίσει- στην πραγματικότητα έχουν την τάση να υποεκτιμούν πόσο θα ζήσουν οι ίδιοι και, όταν ερωτώνται σχετικά, συνήθως προβλέπουν λανθασμένα (όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων) ότι θα ζήσουν λιγότερο απ' ό,τι ζουν πραγματικά.

Η μελέτη παρακολούθησε 26.000 Αμερικανούς άνω των 50 ετών, οι οποίοι είχαν ερωτηθεί το 1992 αν πίστευαν ότι θα φθάσουν στην ηλικία των 75 ετών και ποιά πιθανότητα έδιναν αυτό να συμβεί (π.χ. 10% 50% ή 99%;)

Τώρα, μετά από σχεδόν 23 χρόνια, οι ερευνητές έψαξαν να δουν πόσο μέσα είχαν πέσει στις προβλέψεις τους οι απαντήσεις που είχαν δοθεί τότε. Η γενική διαπίστωση είναι ότι τα πράγματα εξελίχτηκαν καλύτερα από ό,τι νόμιζαν οι περισσότεροι.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι οι σύγχρονες κοινωνίες ίσως έχουν αποκτήσει υπερβολικές φοβίες θανάτου από διάφορες πιθανές αιτίες, από τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα και τον καρκίνο έως τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τον ιό Έμπολα. Έτσι, υποτιμούν έναν άλλο αφανή κίνδυνο: να ζήσουν αρκετά για να μην τους φθάνουν στο τέλος οι αποταμιεύσεις που έχουν κάνει στην προηγούμενη ζωή τους.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.