.Γκ. Χαρδούβελης: Αναζητούμε κοινά αποδεκτή λύση για την επόμενη ημέρα

Το ζήτημα της μετά μνημόνιο εποχής και η αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής λύσης για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα, απασχόλησαν την ωριαία συνάντηση, στο Βερολίνο, του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαρδούβελης, αμέσως μετά τη συνάντηση, «και η γερμανική πλευρά καταλαβαίνει ότι πρέπει σύντομα να βρούμε μια λύση, να οριοθετήσουμε τη νέα σχέση» που θα υπάρξει από την 1η Ιανουαρίου, καθώς το Πρόγραμμα λήγει στο τέλος του 2014.

 Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε αισιόδοξος ότι η Γερμανία θα βοηθήσει στην αναζήτηση των βημάτων για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα, καθώς, όπως ανέφερε, «η Γερμανία και ο κ. Σόιμπλε ιδιαίτερα, είναι ευρωπαϊστής. Θέλει ένα ισχυρό ευρώ, μια ισχυρή ευρωζώνη. Και τονίστηκε στη συνάντησή μας ότι για να έχουμε μια ισχυρή ευρωζώνη, πρέπει να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα».

Ο κ. Χαρδούβελης επισήμανε ότι κατά τη συνάντηση δεν τέθηκε θέμα τρόικας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήταν μία συζήτηση ανάμεσα σε δύο κράτη. Η Γερμανία έχει άποψη, έχει βοηθήσει την Ελλάδα επανειλημμένως. 

Τώρα συζητάμε για να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση για την επόμενη μέρα». Σύμφωνα, επίσης, με τον υπουργό Οικονομικών, αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε και η πρόοδος στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, «το πώς προχωράμε, το πώς πάει η ελληνική οικονομία».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.