.Η Ρωσία λέει πως η ΕΕ υπέκυψε στον εκβιασμό των ΗΠΑ για σκληρότερες κυρώσεις

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε σήμερα την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η ΕΕ «υπέκυψε στον εκβιασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ και, αντιβαίνοντας στα ίδια τα συμφέροντά της, ακολούθησε το μονοπάτι των κυρώσεων» εναντίον της Μόσχας.

Η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες, που κατηγορούν τη Μόσχα ότι υποδαυλίζει την αυτονομιστική βία στην ανατολική Ουκρανία, αποφάσισαν χθες τις σκληρότερες μέχρι σήμερα κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε επίσης τις αμερικανικές κυρώσεις «πρωτόγονη προσπάθεια εκδίκησης για το γεγονός ότι οι εξελίξεις στην Ουκρανία δεν ακολουθούν το σενάριο της Ουάσινγκτον».

Από την άλλη πλευρά, ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χαιρετίζοντας σ' αυτές «ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της υποστήριξης της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας».

Περιέργως ο Ουκρανός πρόεδρος δεν σχολίασε τις αμερικανικές κυρώσεις που υιοθετήθηκαν χθες το βράδυ εναντίον της Ρωσίας και οι οποίες φαίνονται πολύ πιο ισχυρές απ' ό,τι τα ευρωπαϊκά μέτρα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.