.Έκκληση από ΕΕ και ΗΠΑ για τερματισμό των εχθροπραξιών στη Γάζα

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσαν την Τετάρτη Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να δώσουν ένα τέλος στη βία, ενώ χαιρέτησαν τις προσπάθειες, ιδιαίτερα της Αιγύπτου, για την επίτευξη εκεχειρίας, μετά από τουλάχιστον μία εβδομάδα κατά την οποία μαίνονται οι συγκρούσεις. 

Οι ηγέτες, που συναντήθηκαν στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, κάλεσαν και τις δύο πλευρές για «αποκλιμάκωση της κατάστασης, τον τερματισμό της βίας, να δοθεί ένα τέλος στα δεινά του άμαχου πληθυσμού, ιδίως επιτρέποντας την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια και να αποτελέσουν παράγοντες για τη σταθερότητα στην περιοχή». 

Σε δηλώσεις τους, οι ηγέτες της ΕΕ χαιρέτισαν την πρωτοβουλία της Αιγύπτου για διαμεσολάβηση ώστε Ισραηνινοί και Παλαιστίνιοι να συμφωνήσουν για κατάπαυση του πυρός. 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε επίσης ότι στηρίζει τις προσπάθειες της Αιγύπτου για επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ των δύο πλευρών. «Οι λαοί του Ισραήλ και των Παλαιστινίων δεν θέλουν να ζουν κατά αυτόν τον τρόπο», είπε, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη διπλωματική οδό ως μέσο για την επίτευξη συμφωνίας. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.