.Επί τάπητος ασφαλιστικό και ανεργία

H αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού και η αντιμετώπιση της ανεργίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της διάρκειας 5,5 ωρών συνάντησης της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών μας. 
Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου, εξετάστηκε η οικονομική κατάσταση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ενώ το ζήτημα της καθιέρωσης ευέλικτων όρων για την ρύθμιση χρεών προς τα ταμεία, παραπέμφθηκε για συνολική αντιμετώπιση στο πλαίσιο των οφειλών προς το Δημόσιο, γενικότερα.

Στο τέλος Ιουλίου, αναμένεται η οριστική πρόταση της επιτροπής εμπειρογνωμώνων για την ενοποίηση ταμείων σε τρία για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες και την επανεξέταση περιπτώσεων πρόωρης συνταξιοδότησης.

Αν υπάρξει ταμειακή ισορροπία έως το τέλος έτους σχεδιάζεται η περαιτέρω μείωση εισφορών κατα μια μονάδα. Παράλληλα, θα προωθηθεί η σύσταση του Εθνικού Φορέα Απονομής Συντάξεων για όλους τους ασφαλισμενους και η καθιερωση του ηλεκτρονικού ασφαλιστικού βιογραφικού που θα καλύψει το σύνολο ασφαλισμένων και συνταξιούχων στο τέλος του 2015.

Για το Σεπτέμβριο, παραπέμπονται οι αποφάσεις για ακανθώδη ζητήματα, όπως:

-Το όριο των ομαδικών απολύσεων.
-Η αλλαγή του λεγόμενου "συνδικαλιστικού νόμου", με άξονες την μεταβολή του τρόπου λήψης αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις, την χρηματοδότηση των συνδικάτων και την συνδικαλιστικά άδεια.
-Το τι μέλλει γενέσθαι με τις "παγωμένες" σήμερα μισθολογικές τριετίες, ενώ θεωρείται δεδομένη η κατάργηση και άλλων κοινωνικών πόρων που κατευθύνονται προς τα ταμεία.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.