.«Διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για έξοδο στις αγορές»

«Όταν τα επιτόκια κατεβαίνουν κάτω από το 6,9%, τότε έχουμε έτοιμες τις προϋποθέσεις και υπάρχουν οι δυνατότητες για να βγούμε στις αγορές. Θα το αποφασίσουμε εξετάζοντας την εξέλιξη των πραγμάτων. Σε κάθε περίπτωση θα είναι μία δικαίωση της πολιτικής μας» έλεγε ανώτατη κυβερνητική πηγή στο Δουβλίνο μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου του ΕΛΚ.

Η ίδια πηγή πρόσθετε ότι «είναι εξαιρετικά θετική η αντίδραση των αγορών στην εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών. 
Οι αγορές αντιπαρέρχονται τις διαρροές περί μεγάλου ποσού που θα χρειαστεί στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αυτό αντικατοπτρίζεται στη μείωση των σπρέντς. 
Όταν έχεις το δίδυμο των ελλειμμάτων να γίνεται πλεόνασμα, υπάρχει ένα θαύμα που δεν το ανέμεναν αυτοί που ασχολούνταν σε βάθος με την ελληνική οικονομία».

Το πρωί ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την Άγγελα Μέρκελ και μίλησε μαζί της για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Υπάρχουν γόνιμες συναντήσεις των μελών της τρόικας με τους υπουργούς που χειρίζονται τα ζητήματα, έλεγε συνεργάτης του και σημείωνε ότι η διαπραγμάτευση προχωρά καλά. 

Παρόλα αυτά, το κυβερνητικό επιτελείο λέει ότι είναι δύσκολο, η διαπραγμάτευση να κλείσει έως την Δευτέρα, θα έχει όμως κλείσει έως την 1η Απριλίου, που θα γίνει το άτυπο Eurogroup. Ενδεχομένως, η απόφαση για την εκταμίευση των δόσεων να ληφθεί με τηλεδιάσκεψη των υπουργών.

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση γενικότερα από τον απολογισμό του διήμερου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος, στο Δουβλίνο.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.