.Εφαρμογή των μέτρων

Τον ξέρουμε τον λόγο για τον οποίο ή πληρώνουμε πανάκριβα το πετρέλαιο θέρμανσης ή υποφέρουμε από το κρύο. Και όλοι έχουμε την ψευδαίσθηση ότι η πολιτεία καταβάλλει, έστω και καθυστερημένα, κάθε προσπάθεια προκειμένου και η υπερφορολόγηση να σταματήσει, αλλά και το κράτος να μην έχει απώλειες εσόδων εξαιτίας της δράσης των λαθρεμπόρων.

Η πράξη, όμως, άλλα αποδεικνύει. Για την ακρίβεια, όχι μόνο δεν προωθούνται με την ταχύτητα και την αποφασιστικότητα που θα έπρεπε τα μέτρα που έχουν νομοθετηθεί από το 2012, αλλά το πρόβλημα είναι πολύ ευρύτερο απ' όσο οι ασχολούμενοι με αυτό έχουν διαβεβαιώσει την κοινή γνώμη.

Οπως, κατά κανόνα πια, αποδεικνύεται ο «εχθρός» βρίσκεται ακόμη και εντός των θυρών και δεν είναι μόνο το πετρέλαιο θέρμανσης που διακινείται από τους λαθρεμπόρους ως πετρέλαιο κίνησης, αλλά είναι και το ναυτιλιακό πετρέλαιο που διακινείται ως καύσιμο τόσο για την κίνηση όσο και για τη θέρμανση.

Αν μάλιστα προστεθεί και το γεγονός ότι στην εγκληματική αυτή δραστηριότητα μετέχουν ακόμη και υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί υπάλληλοι, καθώς και ανώτερα στελέχη εταιρειών είναι προφανές ότι η κατασταλτική διαδικασία δεν είναι δυνατό να δώσει από μόνη της τη λύση στο πρόβλημα.

Η εξάρθρωση από την ΕΛ.ΑΣ της οργάνωσης που έκλεβε και διακινούσε ναυτιλιακό πετρέλαιο ως καύσιμο κίνησης και θέρμανσης αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία των διωκτικών αρχών, αλλά η λύση στο πρόβλημα είναι άλλη. Γνωστή και νομοθετημένη. Με κύρια παράμετρό της την τοποθέτηση συστημάτων εισροών-εκροών σε όλο το κύκλωμα παραγωγής, αποθήκευσης και διάθεσης καυσίμων.

Τα μέτρα νομοθετούνται για να εφαρμοστούν και να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Οχι για να εκκρεμούν ανεκπλήρωτα επί χρόνια.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.