.Σταθερή η ζήτηση για ιδιωτική εκπαίδευση

Σταθερή παραμένει η ζήτηση για την ιδιωτική εκπαίδευση στη χώρα μας, παρά τη δημοσιονομική κρίση, όπως προκύπτει από έρευνα της KANEΠ-ΓΣΕΕ που παρουσίασε σήμερα, στην οποία καταγράφονται σημαντικά στοιχεία για τις Δημόσιες και Ιδιωτικές Δαπάνες για την εκπαίδευση μέχρι και το Δεκέμβριο του 2013 με βάση την επεξεργασία των επίσημων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.
Τα βασικά συμπεράσματα των στοιχείων αυτών συμπυκνώνονται ως εξής:παρά την οικονομική κρίση, ελαφρά μείωση των ποσοστών των μαθητών που φοιτούν στην ιδιωτική εκπαίδευση σταθερή η ζήτηση για την αγορά υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης
Ειδικότερα:
το συνολικό ποσοστό των μαθητών που φοιτούν στην ιδιωτική εκπαίδευση από το 2000 διατηρείται σταθερό στα επίπεδα 6,3% έως 6,5% με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία τιμή της περιόδου να σημειώνεται το 2008-09 και 2009-10 (6,7%).
αρατηρείται μείωση του αριθμού και του μεριδίου των μαθητών ιδίως στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο και λιγότερο στο Γενικό Λύκειο την περίοδο μετά το 2008. Αυτή όμως σχεδόν αντισταθμίζεται από την αύξηση του αριθμού των μαθητών στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.
η ζήτηση για υπηρεσίες ιδιωτικής εκπαίδευσης, παρά τις αυξομειώσεις της ως προς τη βαθμίδα φοίτησης μπορεί να θεωρηθεί σταθερή για το μεγαλύτερο μέρος της τριακονταετίας 1980-2012, σε αντίθεση με τη μείωση υπηρεσιών άλλων κλάδων της οικονομίας ιδιαίτερα την περίοδο μετά το 2010-2011.
Ως προς τις Δημόσιες και ιδιωτικές δαπάνες για την εκπαίδευση εμφανής και αισθητή η μείωση των Δημοσίων Δαπανών για την εκπαίδευση ανοδική πορεία των διδάκτρων με ελαφρά μείωση από το Σεπτέμβριο του 2012

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.