.«Βιώσιμο το ελληνικό χρέος με μεταρρυθμίσεις»

«Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά» εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη να σταθεί μόνη της στις αγορές, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού στήριξης ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζοντας ότι θα πρέπει πρώτα να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της νέας αξιολόγησης από την τρόικα, αλλά και της δοκιμασίας αντοχής των τραπεζών. 

Πρόσθεσε ότι κατά τη γνώμη του η ευρωζώνη θα αντιμετωπίσει θετικά το ενδεχόμενο να έχει η Ελλάδα μια συμφωνία για προληπτική πιστωτική γραμμή που θα συνοδεύει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες. Επιπλέον χαρακτήρισε περιορισμένη την ανάγκη για ελάφρυνση του χρέους, καθώς η εξυπηρέτησή του ετησίως είναι πολύ χαμηλή παρά το  ότι η αναλογία του προς το ΑΕΠ είναι πολύ υψηλή.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει το κούρεμα στο οποίο υποβάλλονται τα ελληνικά ομόλογα που κατατίθενται ως ενέχυρο για την χορήγηση ρευστότητας αντικατοπτρίζει την βελτίωση της θέσης τους στην αγορά κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, αναφέρει γραπτή δήλωση του εκπροσώπου της Φραγκφούρτης. 

Κατά την ίδια δήλωση, η απόφαση υπόκειται στην εκπλήρωση των προϋποθέσεων για την άρση των κατωτάτων ορίων πιστοληπτικής αξιολόγησης και δεν αποτελεί αντίδραση στην ένταση που παρατηρείται τελευταία στην αγορά. 

Πτώση, αν και μικρότερη αυτής των προηγούμενων ημερών, σημείωσε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών ο οποίος έκλεισε σήμερα στις 869,16 μονάδες, μειωμένος κατα 2,22%, με τον όγκο συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 231,99 εκατομμύρια - στο φόντο και της συνεχιζόμενης αναταραχής στις αγορές διεθνώς.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.