.Η Ελλάδα «τρέχει» για 542 μνημονιακές δράσεις έως τον Ιανουάριο

Όλα ομαλά κύλισαν για την Ελλάδα στο άτυπο Eurogroup του Μιλάνο όπως προέκυψε από την ενημέρωση που παρείχαν τόσο Ευρωπαίοι όσο και Έλληνες αξιωματούχοι.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως το συμβούλιο ενημερώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για την πρόοδο του έχει γίνει αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και για τις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας στο Παρίσι. Μάλιστα χαρακτήρισε τις συζητήσεις αυτές ως «χρήσιμες».

Ο ίδιος αν και ερωτήθηκε για τα ζητήματα που αφορούν στην ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος ανέφερε πως αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης από την τρόικα θα εξετασθούν στο Eurogroup τα επόμενα βήματα για την Ελλάδας, καθώς το υφιστάμενο πρόγραμμα της ΕΕ λήγει στα τέλη της χρόνιας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε πως η Ελλάδα έχει να λάβει ακόμα μια δόση 1,8 δισ. ευρώ μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και 1,8 δισ. ευρώ από τις επιστροφές των κερδών που καταγράφουν οι τράπεζες του Ευρωσυστήματος από τα ελληνικά ομόλογα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.