.Reuters: Μετά τις αμερικανικές εκλογές η έκθεση της τρόικας


Σε νέα παράταση οδηγείται το θρίλερ της εκταμίευσης της δόσης των 31 δισ. ευρώ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters θέλουν να αποφύγουν τυχόν κραχ στην παγκόσμια οικονομία πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ και διπλωμάτες.
Η έκθεση της τρόικας αναμενόταν μέσα στον Οκτώβριο, πιθανότατα πριν το επόμενο Eurogroup που έχει προγραμματιστεί για τις 8 Οκτωβρίου.

Θέτει τις βάσεις για την εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης προς την Αθήνα, η οποία, όπως αναφέρει το πρακτορείο, σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να ξεμείνει από ρευστό για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και πιθανόν να πιεστεί να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ.

Οι διχογνωμίες στην τρόικα σχετικά με το ακριβές μέγεθος του ελληνικού χρέους, σε συνδυασμό με την πολιτική πίεση να καθυστερήσει για δύο ακόμα εβδομάδες, δείχνει πιθανή μια καθυστέρηση μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, αναφέρει το πρακτορείο. 

Στο μεταξύ, η Ελλάδα πρέπει να τακτοποιεί βραχυπρόθεσμα ομόλογα και οι τράπεζες της θα αποκτήσουν πρόσβαση στους πόρους έκτακτης χρηματοδότησης από την Τράπεζα της Ελλάδας.

«Το επιτελείο του Ομπάμα δεν θέλει το παραμικρό σε μακροοικονομική κλίμακα το οποίο θα προκαλούσε αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία πριν τις 6 Νοεμβρίου», είπε στο Reuters αξιωματούχος της ΕΕ, προσθέτοντας ότι οι προηγούμενες εκθέσεις της τρόικας έπεσαν έξω.

Αρκετές πηγές στη Γερμανία έχουν διαρρεύσει ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον έχουν ξεκαθαρίσει σε αρκετές συζητήσεις με τους Γερμανούς και άλλους Ευρωπαίους συνεργάτες τους ότι δεν θα ήθελαν εκπλήξεις πριν τις κρίσιμες εκλογές.

«Είναι πιθανό η έκθεση της τρόικας να μετατεθεί για μετά την ημέρα των εκλογών στις ΗΠΑ», είπε αξιωματούχος από το Βερολίνο στο πρακτορείο, σε καθεστώς όμως ανωνυμίας. Ερωτηθείς  αν αυτό ήταν αίτημα της Ουάσιγκτον απάντησε: «Δεν θέλουν καμιά έκπληξη».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.