.ιστορικά λάθη του ΔΝΤ το ελληνικό πρόγραμμα


Στα τρία μεγαλύτερα ιστορικά λάθη του ΔΝΤ το ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης, που κάνει λόγο για μεγάλα σφάλματα προβλέψεων, αναφέροντας την ασιατική κρίση το 2007, την Αργεντινή και τη χώρα μας, και επισημαίνοντας ότι είχαν ως αποτέλεσμα υποθέσεις ειδικού χειρισμού να καταλήξουν σε οικονομικές κρίσεις.
«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέδωσε υπερβολικά αισιόδοξες οικονομικές προβλέψεις στα μεγαλύτερα προγράμματα οικονομικής διάσωσης των προηγούμενων ετών», σύμφωνα με τους ελεγκτές του Ταμείου, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Οι ελεγκτές αναφέρουν ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ «έτειναν να είναι αισιόδοξες σε περιπτώσεις υψηλού προφίλ» όπως το πρόγραμμα διάσωσης ρεκόρ για την Ελλάδα.

Τα σχόλια του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ ενισχύουν την κριτική ορισμένων εξωτερικών οικονομολόγων οι οποίοι αμφισβήτησαν κατά πόσο οι προβλέψεις του ΔΝΤ ήταν ανεξάρτητες ή είχαν σχεδιαστεί ώστε να βοηθήσουν το Δ.Σ. να εγκρίνει τα πακέτα διάσωσης.

Οι ελεγκτές αναφέρουν επίσης ότι το ΔΝΤ σε ορισμένες περιπτώσεις αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις του εντός μερικών μηνών από την ανακοίνωση των αρχικών εκτιμήσεων.

«Θα πρέπει να ενισχύσουμε περαιτέρω τη μαθησιακή κουλτούρα στο Ταμείο, ενισχύοντας, μεταξύ άλλων, τα αντληθέντα διδάγματα από τα σφάλματα που κάναμε σε παλαιότερες προβλέψεις», αναφέρει η επικεφαλής  του ΔΝΤ, Christine Lagarde σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.