.Στους ρυθμούς του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ η Θεσσαλονίκη

Με νεοδιορισθέντα πρόεδρο -τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή- εξασφαλισμένες (παραχωρούνται από τον ιδιώτη πλέον ιδιοκτήτη τους) τις αίθουσες προβολών στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τις μέρες της διοργάνωσης, με προϋπολογισμό μόλις 650.000 ευρώ (τον μικρότερο που είχε στα 16 χρόνια της διοργάνωσης του), το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το 3ο σημαντικότερο της Ευρώπης σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, ξεκίνησε απόψε τη 16η διοργάνωσή του. 

Με την ταινία «Λίναρ» άνοιξε απόψε στις 20:30  η επίσημη αυλαία του «16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης- Εικόνες του 21ου Αιώνα» στον κινηματογράφο Ολύμπιον. 

Με ευαίσθητη ματιά, η σκηνοθέτιδα Νάτσια Ταράσοβα εστιάζει στην περιπέτεια του Λίναρ, ενός μικρού ήρωα της ζωής, που ταξιδεύει από τη Ρωσία στην Ιταλία προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, αλλά και στο θάρρος του που εμπνέει και δίνει δύναμη στους ανθρώπους που στέκονται στο πλευρό του.

Η ουσιαστική έναρξη της διοργάνωσης και των προβολών έγινε πολύ νωρίτερα στις 3 το μεσημέρι σήμερα στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» του κινηματογράφου «Ολύμπιον», με μια «προφητική» σχεδόν ταινία του Γάλλου κινηματογραφιστή Νικολά Φιλιμπέρ, με τίτλο «Η φωνή του αφέντη του» («His master's voice»). 

Η ελληνική παραγωγή ντοκιμαντέρ πρωταγωνιστεί και φέτος στο 16ο ΦΝΘ, με 59 ελληνικές ταινίες σε σύνολο 191 που προγραμματίστηκε να προβληθούν στο φεστιβάλ, οι οποίες αποτυπώνουν τη νέα πραγματικότητα που αναδιαμορφώνεται στη δίνη κοινωνικών ζυμώσεων. Το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 23 Μαρτίου

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.