.."Η παράνομη μετανάστευση παράγοντας αποσταθεροποίησης της Ευρώπης"

«Το θέμα της λαθρομετανάστευσης δεν αφορά μόνο τις χώρες του Νότου, αλλά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

 «Τα κύματα παράνομων μεταναστών αποτελούν παράγοντα αποσταθεροποίησης για ολόκληρη την Ευρώπη» τόνισε ο Α. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας   την ανάγκη ανάληψης κοινής ευθύνης από όλες τις χώρες της ΕΕ και επιμερισμού του κόστους φύλαξης των συνόρων.  

 Όπως παρατήρησε ο πρωθυπουργός, το θέμα της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη έχει αναβαθμιστεί. 

Για πρώτη φορά, στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου γίνεται σαφής αναφορά στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης, ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ έχει ήδη συσταθεί ειδική ομάδα δράσης για τη Μεσόγειο (Mediterenean Task Force), η οποία έχει ζητήσει την εφαρμογή του διμερούς ελληνοτουρκικού πρωτοκόλλου επανεισδοχής.

 Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, αυτή η Ομάδα Δράσης, με εντολή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δεσμεύτηκε σε λιγότερο από δύο μήνες να έχει ολοκληρώσει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, σε θέματα που αφορούν στην καλύτερη επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.