.De Tijd: Η Ελλάδα αποχαιρετά την ύφεση το 2014

Φως στην άκρη του τούνελ βλέπει η ελληνική κυβέρνηση ύστερα από έξι χρόνια οικονομικής καχεξίας, αναφέρει ρεπορτάζ που φιλοξενεί η σημερινή De Tijd υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα αποχαιρετά την ύφεση το 2014».

Όπως σημειώνεται, οι ελληνικές αρχές υπολογίζουν βάσιμα ότι η οικονομία θα επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κυβερνητικός συνασπισμός των συντηρητικών και των σοσιαλιστών «βλέπει τα σύννεφα πάνω από την Ελλάδα σιγά σιγά να διαλύονται», καθώς προσβλέπει στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2014, για πρώτη φορά έπειτα από αρκετά «πέτρινα» χρόνια.

Η εφημερίδα παραπέμπει σε δηλώσεις -κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης επί του προϋπολογισμού- του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος τόνισε ότι τα προηγούμενα χρόνια η Ελλάδα βίωσε μια επώδυνη ύφεση με υψηλότατα ποσοστά ανεργίας. 

«Ωστόσο», ο Έλληνας υπουργός πρόσθεσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, «τώρα ήλθε η ώρα να δρέψουμε τους καρπούς των θυσιών μας, καθώς για πρώτη φορά γίνεται ορατή η έξοδος από την κρίση».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.