.Επείγουσα συνεδρίαση της ΕΕ για να εξεταστεί η κατάσταση στην Αίγυπτο

Οι αντιπρόσωποι των 28 χωρών μελών της ΕΕ συνεδρίασαν σήμερα στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν την κατάσταση στην Αίγυπτο ως προοίμιο μιας πιθανής συνόδου των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών.
Οι πρεσβευτές στην ΕΕ αρμόδιοι για τα θέματα ασφαλείας ανακλήθηκαν επειγόντως στις Βρυξέλλες από την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον. Άρχισαν τη συνεδρίασή τους στις 11:30 (ώρα Ελλάδας).

Οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ και της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είχαν ανακοινώσει χθες Κυριακή πως, σε περίπτωση που συνεχιστεί η βία στην Αίγυπτο, η ΕΕ μπορεί "να επανεξετάσει τις σχέσεις της" με τη χώρα αυτή.

Ένα από τα ζητήματα που τίθενται είναι η αναστολή της οικονομικής βοήθειας. Όμως ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλτ προειδοποίησε ότι μια διακοπή της ευρωπαϊκής βοήθειας μπορεί να αποδειχθεί αντιπαραγωγική. 

"Η βοήθειά μας έγκειται κυρίως στην υποστήριξη των οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των γυναικών. Δεν θα ήταν φρόνιμο να την σταματήσουμε τώρα", δήλωσε την περασμένη εβδομάδα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.