.Ο Γολγοθάς της κυβέρνησης μέχρι την άφιξη της Τρόικα - Τα ανοιχτά μέτωπα

Βουνό" μοιάζουν οι δυσκολίες που καλείται να ξεπεράσει η κυβέρνηση μέσα στις επόμενες 57 ημέρες, καθώς από τη μια πρέπει να κλείσει όλα τα ανοικτά μέτωπα με τη Τρόικα και από την άλλη να "ακούει" αλλά χωρίς να έχει ενεργό συμμετοχή τη συζήτηση που "φουντώνει" για τη βιωσιμότητα του Χρέους.

Το ΔΝΤ εντείνει, πάντως, τη πίεση προς τους Ευρωπαίους και ειδικά το Βερολίνο για την έγκαιρη λήψη μέτρων που θα οδηγήσουν το ελληνικό Χρέος σε βιώσιμα επίπεδα, χρησιμοποιώντας ως πρώτο μοχλό πίεσης το χρηματοδοτικό «κενό» των 11 δισ ευρώ, για το οποίο πρέπει να ληφθούν αποφάσεις στην αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου. 

Αν και η γερμανική κυβέρνηση επισήμως και ανεπισήμως απορρίπτει τα σενάρια περί «κουρέματος», ακόμα και ο γερμανικός Τύπος το θεωρεί αναπόφευκτο μετά από τις εκλογές, που πραγματοποιούνται, μάλιστα, μια εβδομάδα πριν από την άφιξη της Τρόικα στην Αθήνα. 

Στις δημόσιες δηλώσεις της η Κριστίν Λαγκάρντ αν και αποφεύγει να υποδείξει τη λύση του «κουρέματος», επιμένει στο ότι το ελληνικό Χρέος θα πρέπει να μειωθεί έως το 2015 κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, με μέτρα που θα αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι, όπως έχουν δεσμευθεί, υπό τη προϋπόθεση βέβαια ότι η Αθήνα θα εκπληρώνει στο ακέραιο τους όρους του Προγράμματος.

Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για τη κυβέρνηση, καθώς οι «τρύπες» που εντοπίστηκαν στην επιθεώρηση του Ιουλίου είναι πολλές. Στο πεδίο των δημοσιονομικών, κρίσιμη χαρακτηρίζεται η αξιολόγηση του νέου φόρου ακινήτων, ενώ επιπλέον θα γίνει επανεξέταση της απόδοσης των μέτρων που καλύπτουν το «κενό» 2013- 2014, παράλληλα με την εξέταση του Προϋπολογισμού του επόμενου έτους αλλά και του Μεσοπρόθεσμου για τη περίοδο 2014- 2017. 

Στο πεδίο των διαρθρωτικών, στη κορυφή της λίστας βρίσκεται η διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων, καθώς και τα νέα οργανογράμματα υπουργείων και φορέων για 400.000 υπαλλήλους. Επιπλέον θα συζητηθούν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση αγορών- προϊόντων, όπου μεταξύ άλλων θα γίνει και επανεξέταση των φόρων υπέρ τρίτων και για το άνοιγμα επαγγελμάτων, ενώ θα επανέλθει στο τραπέζι και το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, ειδικά στο κομμάτι που διέπει τις ομαδικές απολύσεις. 

Κρίσιμο χαρακτηρίζεται και το τεστ για τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς οι όποιες περαιτέρω αρρυθμίες θα οδηγήσουν σε επανεξέταση της στρατηγικής αλλά της ενδεχόμενης αλλαγής της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ.
Δεν είναι αλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράςκατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη τόνισε, απευθυνόμενος στους υπουργούς, ότι «δεν επιτρέπεται ούτε κατ' ελάχιστον χαλάρωση».

Παράλληλα, ζήτησε ιδιαίτερα από τους υπουργούς που έχουν μνημονιακές υποχρεώσεις να τις ολοκληρώσουν εντός του Αυγούστου ακόμη και αν έχουν περιθώριο μέχρι το Σεπτέμβριο και τους ζήτησε διαρκή παρουσία και δράση ακόμη και τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.