.Η αλληλεγγύη, δίχτυ ασφαλείας για τους ηλικιωμένους στην Ελλάδα

Σωτήρια για τη ζωή ενός ηλικιωμένου που έχει εξαφανιστεί αποδεικνύεται η άμεση έναρξη των προσπαθειών για την ανεύρεσή του, όπως προκύπτει από τον απολογισμό των 25 μηνών λειτουργίας του Εθνικού Προγράμματος Silver Alert και της Εθνικής Γραμμής SOS 1065 για τους ηλικιωμένους, από την Κοινωνική Υπηρεσία της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής.
Κατά το χρονικό διάστημα 12 Απριλίου 2011 έως και 31 Μαΐου 2013 καταγράφηκαν 127 εκδόσεις Silver Alert και 106 ευρέσεις εξαφανισθέντων ηλικιωμένων , εκ των οποίων 62 εντοπίστηκαν σώοι και οι υπόλοιποι 44 νεκροί. «Όσο πιο γρήγορη είναι η κινητοποίηση τόσο πιο καλό είναι το αποτέλε
σμα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του Silver Alert Μιχάλης Ροκκάς. 

Την ανάγκη «να γίνει άμεσα η αναζήτηση ενός ηλικιωμένου, λόγω των ασθενειών που μπορεί να αντιμετωπίζει, της στέρησης της φαρμακευτικής αγωγής του ή ενός ατυχήματος» επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και η υπεύθυνη επικοινωνίας της Γραμμής Ζωής, Πελίνα Θεοδοσίου.

«Δεν υπάρχει πολιτική, δεν υπάρχει καμία μέριμνα, για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας στη χώρα μας, που είναι οι πρώτοι που υφίστανται τα δεινά της κρίσης», επισημαίνει η κ. Θεοδοσίου. 

«Η κοινωνία μας τους αντιμετωπίζει ως ανθρώπους σε αποδρομή και αυτό καθοδηγείται από το κράτος», σημειώνει από την πλευρά του ο κ. Ροκκάς. Όμως, «δεν αξίζουν τέτοιας τύχης, τους πρέπει αξιοπρέπεια και σεβασμός», επανέρχεται η κ. Θεοδοσίου.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.