.Θετικά μηνύματα από ΔΝΤ και Ντάισελμπλουμ

«Οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο στη μείωση των δημοσιονομικών και των ανισορροπιών και στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας», δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, αφότου εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 1,74 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Η κ. Λαγκάρντ χαιρέτισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για την εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος και για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, σημειώνοντας την ανάγκη συνέχισης των διαθρωτικών αλλαγών και ιδιαίτερα στους τομείς της φοροδιαφυγής, των κλειστών επαγγελμάτων και της δημόσιας διοίκησης, ενώ εμφανίστηκε αντίθετη στην προοπτική μείωσης της φορολογίας. 

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ευρωομάδας (Eurogroup), Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του, στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, 

δήλωσε ότι σέβεται τις δύσκολες περιστάσεις στην Ελλάδα και θέλησε να συγχαρεί την κυβέρνηση και τον λαό για την επιμονή τους στην υλοποίηση των δημοσιονομικών μέτρων, τα οποία χαρακτήρισε «αναπόφευκτα». 

Είπε ότι υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης στην ευρωζώνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση αναμένεται να υπάρξει ανάκαμψη και στην Ελλάδα από το 2014. 

Ξεκαθάρισε, δε, ότι τον Απρίλιο 2014 και υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα έχει εφαρμόσει πλήρως το δημοσιονομικό πρόγραμμα και θα έχει επιτύχει πρωτογενή πλεονάσματα, θα τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.