.Οι πέτρινοι φάροι στο επίκεντρο συνεδρίου, έκθεσης και εκδηλώσεων

Οι πέτρινοι φάροι τίθενται στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου και σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου στον Πειραιά.

Το συνέδριο με τίτλο «Preservation of lighthouse heritage» διοργανώνει η Διεθνής Ένωση IALA (International Association of Marine Aids to Navigation and Lighthouse Authorities), σε συνεργασία με την Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού και υπό την αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδας και του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη». 

Οι εργασίες του συνεδρίου θα στεγαστούν στο Ναυτικό Μουσείο και το Ίδρυμα Λασκαρίδη στον Πειραιά. Τις ομιλίες θα συμπληρώσουν τεχνικές επισκέψεις των συμμετεχόντων σε πέτρινους φάρους της ευρύτερης περιοχής.

Κατά τις ημέρες διεξαγωγής του συνεδρίου το Ίδρυμα Λασκαρίδη θα φιλοξενεί έκθεση με θέμα «Πέτρινοι φάροι: από το χτες στο σήμερα».

Η έκθεση επιχειρεί μια πρωτοπόρο προσέγγιση των πέτρινων φάρων στον ελλαδικό και ευρωπαϊκό χώρο και έχει ως στόχο την ανάδειξή του φάρου ως ιστορικό, τοπιογραφικό, αρχιτεκτονικό και πολιτισμικό χωρόσημο, ως σύμβολο ρομαντισμού που εμπνέει το μοναχικό επισκέπτη. 


Με τα πολυποίκιλα εκθέματα, έρχεται σε επαφή ο επισκέπτης με το φάρο, τις αξίες του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται σήμερα στη συντήρηση και αποκατάστασή του

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.