.Θέατρο σκιών η κυβέρνηση για τον κατώτατο μισθό – Ο Βρούτσης διαψεύδει τον Μέργο



Αλαλούμ επικρατεί στην κυβέρνηση έπειτα από τις δηλώσεις στελέχους του υπουργείου Οικονομικών για το ύψος του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργοςμιλώντας στη γενική συνέλευση των Ασφαλιστικών Εταιρειών, είπε ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει υψηλός.

«Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα και αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη», δήλωσε κατά λέξη ο κ. Μέργος, σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση πασχίζει να αναζητήσει τρόπους για την... ανάπτυξη.

Βέβαια, ο κ. Μέργος δεν έκανε εικασίες μιλώντας στη γ.σ. των Ασφαλιστικών Εταιρειών, αλλά... διάβασε κείμενο από χαρτί, «προδίδοντας» προφανώς ένα σχέδιο της κυβέρνησης, την ώρα που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον κατώτατο μισθό -που πλέον θα καθορίζεται από την κυβέρνηση.

Άμεση ήταν η προσπάθεια της κυβέρνησης να «συμμαζέψει» όσα είπε ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να τονίζει πως δεν υπάρχει θέμα κατώτατου μισθού για την κυβέρνηση.
«Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα δεν είναι μόνο χαμηλός και θα μείνει σταθερός μέχρι το τέλος του προγράμματος» σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Σημειώνεται ότι ο κατώτατος μισθός σήμερα είναι μόλις 586 ευρώ μεικτά, ενώ για τους κάτω των 25 ετών συρρικνώνεται στα 511 ευρώ.

Αντίδραση και από το υπουργείο Οικονομικών
Ανακοίνωση με την οποία «διαψεύδει» τα όσα είπε ο κ. Μέργος εξέδωσε και το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο τονίζει πως «στο συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Eυρωζώνης και έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat».
Και ξεκαθαρίζει πως «για την κυβέρνηση, προφανώς και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.