.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ Θα συνεργαστεί ο Μητσοτάκης με τον εχθρό;

Την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, η πρωτολογία και η δευτερολογία του πρωθυπουργού, και αντίστοιχα του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε συγκρουσιακό χαρακτήρα. Πολύ ένταση, βολές, υπονοούμενα, γενικώς ένα… μίσος από δύο ανθρώπους που θέλουν το ίδιο πράγμα. Και από κάτω βεβαίως η ίδια ένταση, το ίδιο εμφυλιοπολεμικό κλίμα.
Και ξαφνικά στην τριτολογία του ο Τσίπρας μαλάκωσε ξαφνικά, βρήκε ότι συμφωνεί με τον Κυριάκο και γενικώς έδειξε ένα ιδιαίτερα διαλλακτικό προφίλ. Κάποιοι το απέδωσαν στην κούραση ή στο ότι παγιδεύτηκε και μίλησε πιο πολύ για τη διαπλοκή απ’ ότι για την Παιδεία.
Όμως, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις έχουν μπει στο μυαλό ορισμένων πολύ περίεργες σκέψεις. Όπως για παράδειγμα η προσπάθεια να διασωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τα κόμματα και κυρίως της ΝΔ να προχωρήσουν μαζί για λόγους εθνικής ανάγκης. Άλλωστε τα εθνικά θέματα καίνε αυτή την περίοδο, οπότε υπάρχει η μαγιά για προτάσεις εθνικής συνεννόησης. Ακόμη και για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
Ο Τσίπρας αισθάνεται αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένος, μόνος, φοβισμένος και αντιλαμβανόμενος ότι χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Δεν αποκλείεται λοιπόν, υπό την πίεση των γεγονότων που πλέον δεν ελέγχει και των εσωκομματικών αντιδράσεων να προσπαθήσει να δραπετεύσει χωρίς να πάει τώρα σε εκλογές. Άλλωστε, ποιος θέλει εκλογές, ενώ είναι σε εκκρεμότητα οι διαπραγματεύσεις, ενώ ο Μεμέτης βρίσκεται στην αυλή μας και πετάει πέτρες;
Δεν αποκλείεται, λένε κάποιοι «τρελοί» να επιλέξει ο Τσίπρας τη δραπέτευση από τις ευθύνες του, όπως έκανε στο τέλος του 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου. Τότε που γύρισε δαρμένος από τις Κάννες και ο Βενιζέλος του είχε πάρει το κόμμα. Άφησε την εξουσία και προέκυψε η κυβέρνηση Παπαδήμου με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Ήταν ουσιαστικά η αρχή της περιπέτειας για την Ελλάδα αφού από τότε ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να αποκτά ισχύ, μέχρι που έφτασε να γίνει κυβέρνηση.
Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η ΝΔ αν της ζητηθεί να συνδράμει στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας; Θα κάνει το ίδιο λάθος ή θα επιμείνει να πάει σε εκλογές; Η απάντηση είναι απλή. Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεχθεί να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Τσίπρα και να το παίζουν οι δύο τους «συμπέθεροι» για να βρουν γαμπρό να κάνει τον πρωθυπουργό, θα έχει οδηγηθεί σε μέγα λάθος.
Αν η ΝΔ επιλέξει να πάει σε μια συγκυβέρνηση μικρής πνοής έχοντας μαζί της τους Συριζαίους που κατέστρεψαν τη χώρα και κατασυκοφάντησαν το κόμμα, θα έχει κάνει μέγα λάθος.
Καθαρές λύσεις πρέπει να έχει η Ελλάδα για να πάει μπροστά κι όχι νέες «τραβεστί» κυβερνήσεις που τις ζήσαμε και τις απολαύσαμε. Κολεγιά με τον εχθρό δεν κάνεις, διότι το μόνο που θα πετύχεις είναι να τον αναστήσεις, να του δώσεις το φιλί της ζωής. Ας μην ξαναγίνει λοιπόν το ίδιο λάθος στο όνομα μιας δήθεν εθνικής συνεννόησης που έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει. Γιατί δεν μπορεί να πει κανείς τον Τσίπρα... δεξιό επειδή παίρνει αποφάσεις που η αλήθεια είναι ότι κυβέρνηση ΝΔ δεν θα άντεχε να πάρει.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.