.Συνελήφθη 22χρονος στην κηδεία του Ντερτιλή


Ένας 22χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας μετά την κηδεία του χουντικού Νικόλαου Ντερτιλή, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, όπου, κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία άγνωστοι πυροβόλησαν πολλές φορές στον αέρα με πιστόλια.

 Ο 22χρονος συνελήφθη καθώς έφευγε από το νεκροταφείο, γιατί σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν 21 κάλυκες και ένα πτυσσόμενο στιλέτο. Ο 22χρονος κρατείται και ανακρίνεται στην Κρατική Ασφάλεια, από την οποία διενεργείται έρευνα για τους πυροβολισμούς.

Κριτική στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την αστυνομία για τη στάση τους απέναντι στα συμβάντα κατά την κηδεία του Ν. Ντερτιλή ασκεί με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. 

«Η μετατροπή της κηδείας Ντερτιλή σε χουντοσύναξη με πυροβολισμούς στον αέρα και επικήδειους μίσους κατά της δημοκρατίας είναι πλήρως συμβατή με την Χρυσή Αυγή και τη δράση της» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τονίζει: 

«Αυτό που είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο είναι η συνενοχή της Πολιτείας, με την αστυνομία να παρακολουθεί αμέτοχη τους πυροβολισμούς και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να σιωπά επιδεικτικά μπροστά σε αυτήν την προκλητική γιορτή του μίσους».

Για μετατροπή της κηδείας του ισοβίτη χουντικού Νικολάου Ντερτιλή «σε show της ακροδεξιάς, χουντικών σταγονιδίων και νεοναζιστικών στοιχείων, που στις ημέρες μας έχουν βρει καταφύγιο στην Χρυσή Αυγή», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως «απαράδεκτο», το οποίο «όλος ο δημοκρατικός κόσμος οφείλει να καταδικάσει».

«Τον χουντικό δολοφόνο Ντερτιλή προσκύνησαν με την παρουσία τους η ναζιστική Χρυσή Αυγή και το ΛΑΟΣ. Αυτοί, τύπου Ντερτιλή, είναι οι εκφραστές τους, ανάλογες είναι και οι επιδιώξεις τους» επισημαίνει σχόλιο του ΚΚΕ «για τα γεγονότα στην κηδεία του Ντερτιλή».

Σε δική της ανακοίνωση, η ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι «η Χρυσή Αυγή συνεπικουρούμενη από ένα Μητροπολίτη - κήρυκα του μίσους -μετέτρεψαν την κηδεία Ντερτιλή σε εκδήλωση κατά της δημοκρατίας και σε σύναξη από χουντικά κατάλοιπα».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.