.Α. Τσίπρας: Τάση στασιμότητας στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ


Τη δημοσκόπηση που δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τη Νέα Δημοκρατία κλήθηκε να σχολιάσει ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας και δεν δίστασε να σημειώσει ότι και ο ίδιος αισθάνεται μια τάση στασιμότητας της δυναμικής.
Ειδικότερα μιλώντας στον Realfm και όταν ρωτήθηκε για τη δημοσκόπηση επεσήμανε πως: "Δεν αρνούμαι ότι έχει καταγραφεί μια τάση στασιμότητας για τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ. Το αισθάνομαι και εγώ". Πρόσθεσε ακόμη πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μεγάλη προσδοκία που είχε δημιουργηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να εμποδίσει την κυβέρνηση να ψηφίσει τα μέτρα και θα πάμε σε ανατροπή της πολιτικής, διαψεύστηκε.
"Δεν υπάρχουν κινητοποιήσεις. Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία,. Είναι αυτονόητο να υπάρχει κάμψη στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ" υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ωστόσο ότι "σε λίγο πρώτο κόμμα θα είναι η ανεργία, ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ", ενώ τόνισε ότι θα διαψευστούν και οι προσδοκίες που έχουν οι πολίτες από την κυβέρνηση.
Για τη συνάντηση του με τον Β. Σόιμπλε είπε πως θεωρεί αστεία όσα γράφονται ότι δηλαδή  ζητάει άδεια ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας από τον Α. Σαμαρά για να κάνει μια συνάντηση. "Το αντίθετο συμβαίνει" είπε. Μάλιστα σημείωσε πως ο πραγματικός αντίπαλος της Μέρκελ δεν είναι στο εσωτερικό της χώρας της, αλλά "το μεγάλο αγκάθι στην πολιτική της Μέρκελ είναι μια ετέροδοξη κυβέρνηση σε άλλη χώρα, με πιθανότερο αυτό να συμβεί στην Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ".
Σχετικά με το μνημόνιο τόνισε ότι η πορεία είναι αδιέξοδη.
Απαντώντας σε ερώτημα τι θα πει στον κ. Σόιμπλε κατά τη συνάντηση τους, αν του θέσει το θέμα της τήρησης των δεσμεύσεων της χώρας και αν ισχύουν οι υπογραφές των πολιτικών αρχηγών είπε: 
“Οι δεσμεύσεις αφορούν Σαμαρά, Βενιζέλο, το έχω πει στους Ευρωπαίους, εγώ θα αντιστρέψω το ερώτημα στον κ. Σόιμπλε και θα τον ρωτήσω: Η Γερμανία είναι κράτος μπαταχτσήδων που τη δεκαετία του '50 κέρδισαν διαγραφή χρέους και ρήτρα ανάπτυξης; αυτή ήταν λύση για κράτος μπαταχτσήδων;”
Επίσης εξέφρασε την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για τα τελευταία περιστατικά βίας με αφορμή τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων αλλά και τις καταλήψεις από αναρχικούς.
"Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου γι' αυτές τις εξελίξεις και να πω ότι τα περιστατικά τα χθεσινά, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί κατά δημοσιογράφων, οι καταλήψεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς μας προβληματίζουν", είπε.
Ειδικά για τη βίλα Αμαλία ο κ. Τσίπρας είπε ότι εδώ και δεκαετίες δεν απασχολούσε την ελληνική κοινωνία.
Aναφορικά με την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ είπε: "Είναι απολύτως καταδικαστέα η κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. Ακατανόητη. Βγάλαμε αμέσως ανακοίνωση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεχθήκαμε επιθέσεις".
Αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή Β. Διαμαντόπουλου, που είπε ότι αυτοπροσδιορίζεται ως αναρχικός, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε επικριτικός και τόνισε ότι ήταν άστοχη δήλωση για την οποία φταίει ο βουλευτής.
"Δε φταίνε μόνο οι παγίδες, φταίνε κι αυτοί που πέφτουν στις παγίδες" δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ έκανε λόγο για επικοινωνιακή σπέκουλα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.