.Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο


Με 168 ψήφους υπέρ έναντι 123 κατά και ένα παρών - αυτό του ανεξάρτητου βουλευτή Μάρκου Μπόλαρη - ψηφίστηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ. 
Στα αξιοσημείωτα της ψηφοφορίας συγκαταλέγεται το γεγονός ότι για πρώτη φορά από τη διαγραφή τους από τη ΝΔ, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κώστας Μαρκόπουλος και Θόδωρος Σολδάτος, ψήφισαν «ναι» σε νομοσχέδιο που αναφέρεται σε μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας μας. 
Ερωτηθείς εάν η στάση των δυο αυτών βουλευτών σημαίνει και πιθανή επιστροφή τους στη ΝΔ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες  ότι αυτό κάτι σημαίνει. 
«Οψόμεθα» επεσήμανε με νόημα ο κ. Σαμαράς, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής και μάλιστα σύντομα των δύο βουλευτών  στις κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.
Αναφερόμενος στην υπερψήφιση του πολυνομοσχέδίου ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «η κυβέρνηση βγήκε πιο ενισχυμένη από την ψηφοφορία διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που μιλούσαν για προβλήματα», ενώ σε δηλώσεις του στο Reuters είπε ότι σε μία δύσκολη συγκυρία η Ελλάδα θα αποδείξει ότι μπορεί να επιτύχει. 

Για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. απομένει πλέον η τυπική συναίνεση του euroworking group που συνεδριάζει αργότερα το πρωί.
Κατά τη μαραθώνια συζήτηση που εξελίχθηκε σε αρκετά έντονους τόνους, κυριάρχησαν από τη μια  οι προσπάθειες του Υπουργού Οικονομικών να ενσωματώσει στο νομοσχέδιο τα αιτήματα των κυβερνητικών εταίρων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και από την άλλη  σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Βενιζέλου. 
Λίγο πριν από την λήξη της 10ωρης και πλέον συζήτησης εξάλλου, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μαζί με τους βουλευτές του κόμματος αποχώρησαν από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οχλοβοή που επικρατούσε στην αίθουσα.

Στα θετικά πάντως του νομοσχεδίου κρίνονται η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε 48 τουλάχιστον δόσεις, η ευνοϊκότερη μεταχείριση όσων βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας όσον αφορά την καταβολή του τέλους ακινήτων, 
αλλά και η προσωρινή έστω ανακούφιση των ανέργων μέσω των προγραμμάτων ολιγόμηνης απασχόλησης σε Δήμους και Περιφέρειες, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Στις καλένδες παραπέμπονται η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης

Σε τελική ευθεία πια και οι απολύσεις 15.000 Δημοσίων Υπαλλήλων έως το τέλος του 2014. Οριστικά πλέον ανοίγουν και τα τελευταία κλειστά επαγγέλματα, όπως αυτό του λογιστή.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.