.Ισχύει κανονικά το μέτρο των αποδείξεων


Έμμεση επέκταση του αφορολόγητου των μισθωτών και των συνταξιούχων στις 9.000 ευρώ, μέσω της προσκόμισης αποδείξεων αγοράς προϊόντων, ανακοίνωσε στην Επιτροπή Οικονομικών, όπου συζητείται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο Γιάννης Στουρνάρας. Μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισόδημα μέχρι 21.000 ευρώ θα δικαιούνται έκπτωσης φόρου ίσης με 2.100 ευρώ, εφόσον προσκομίσουν αποδείξεις αξίας τουλάχιστον ίσης με το 25% του εισοδήματός τους, ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, ενώ απαντώντας σε επικρίσεις της αντιπολίτευσης, δεσμεύθηκε να αφαιρεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών από την φορολογητέα ύλη τους.
«Για χρόνια ήμασταν τζίτζικες», «χαλάρωση δεν πρέπει να υπάρξει πριν από το 2014», δήλωσε ο yπουργός κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
Για το φορολογικό ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως το σχέδιο νόμου εντάσσεται στον σχεδιασμό για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο, ενώ  με το παρόν νομοσχέδιο επιχειρείται η εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ με τον πλέον κοινωνικά δίκαιο τρόπο
«Το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Το λυκόφως ή θα γίνει λυκαυγές ή θα μείνει λυκόφως», τόνισε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Χαρακτήρισε επιβράβευση για την Ελλάδα την αναβάθμιση της Standard & Poor's ωστόσο τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει και δεν εφησυχάζει.
Η συζήτηση και η ψήφιση στην Ολομέλεια θα πραγματοποιηθεί μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.  
Εν τω μεταξύ, σήμερα ή το αργότερο αύριο το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καταθέσει σε ειδικό λογαριασμό που διατηρεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Τράπεζα της Ελλάδος τα 16 δισ. ευρώ, από τα συνολικά 23 δισ. ευρώ της δεύτερης δόσης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 
«Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Αυτή ήταν σήμερα η απάντηση που έδωσε κατά τη συζήτηση του φορολογικού στη Βουλή ο κ. Στουρνάρας, στην απαίτηση μας να επιστραφούν τα 4,1 δισ. ευρώ από τη μείωση των τόκων του έτους 2013 ως κοινωνικό μέρισμα στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, καθώς παρέπεμψε τη ζήτημα για μετά το 2014, συνεχίζοντας να εμμένει στο φορομπηχτικό Ηρώδειο νομοσχέδιο του», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος τομέα Κοινοβουλευτικης Ευθύνης Οικονομικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.