.Κερδίσαμε την ευκαιρία να βγούμε από την κρίση


Την ικανοποίηση του για την έγκριση της  δόσης μαμούθ των 52,5 δισ. ευρώ στη χώρα μας, την οποία χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και την Ευρώπη», εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες. 
Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για δικαίωση της πολιτικής της κυβέρνησης και τόνισε ότι απομακρύνθηκε οριστικά όλο αυτό το σύννεφο αβεβαιότητας που σκέπαζε τη χώρα μας. 
Εξέφρασε, επίσης, τη δέσμευση ότι μέσα στους επόμενους μήνες το ελληνικό δημόσιο θα ξεχρεώσει όλα όσα χρωστάει στους πολίτες και τόνισε ότι για πρώτη φορά αλλάζει το μείγμα της πολιτικής και υπάρχει ελπίδα για ανάπτυξη.  

«Κερδίσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να βγούμε από την κρίση», κατέληξε ο πρωθυπουργός.  
Απαντώντας σε ερώτηση για τις περικοπές στους μισθούς των υπαλλήλων της βουλής ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως: «Εγώ και η κυβέρνηση μου εκβιασμούς δεν δεχόμαστε δεν υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων και όλοι ανεξαιρέτως θα έχουν την ίδια ακριβώς μεταχείριση». 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα εκταμιευθούν 52,5 δισ. και πως την επόμενη εβδομάδα θα εκταμιευθούν τα 34,3 δισ. 

Από αυτά τα 16 δισ. προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, 7 δις για τις ανάγκες του προϋπολογισμού και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και 11, 3 δισ. για την επαναγορά ομολόγων. 

Πρόσθεσε, τέλος, πως τώρα πρέπει να ψηφιστούν όσα έχουν συμφωνηθεί, όπως το φορολογικό, που κατατίθεται απόψε και να επισπευσθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για την ομιλία Σαμαρά
«Η προσπάθεια του πρωθυπουργού να παρουσιάσει για άλλη μια φορά τον εαυτό του και την κυβέρνησή του ως "σωτήρες", πέφτει στο κενό και δεν πείθει κανέναν», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Υπογραμμίζει επίσης ότι «η "τεχνητή δόση αισιοδοξίας" δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας  από την ακραία μνημονιακή πολιτική της λιτότητας, που μειώνει τα εισοδήματα, αυξάνει την ανεργία, επιτείνει την ύφεση και καταστρέφει τις προοπτικές της χώρας για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη».
Σημειώνει δε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «ο λαός ωστόσο, με την ενεργή συμμετοχή του θα  μετατραπεί σε πρωταγωνιστή των  εξελίξεων για αλλαγή  πορείας, ώστε να μην βρισκόμαστε κάθε τόσο στο ίδιο έργο θεατές».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.