.Οι ΗΠΑ μετακινούν πολεμικά πλοία στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν πλοία εξοπλισμένα με αντιπυραυλικά συστήματα για τη  "στενή παρακολούθηση" της εκτόξευσης βορειοκορεατικού πυραύλου, ανακοίνωσε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού Σάμιουελ Λοκλίαρ.

"Είναι λογικό να μετακινηθούμε για να έχουμε καλύτερη εποπτεία της κατάστασης. Τα πλοία αυτά διαθέτουν αντιπυραυλικές ικανότητες", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αμερικανός στρατιωτικός χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των πλοίων του αμερικανικού ναυτικού που μετακινήθηκαν προς την περιοχή.

Πρόκειται για δύο αντιτορπιλικά, το USS Benfold και το USS Fitzgerald, τα οποία θα "εποπτεύσουν οποιαδήποτε ενδεχόμενη εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα και θα δημιουργήσουν αίσθημα ασφάλειας στους συμμάχους μας στην περιοχή, εάν αυτή πραγματοποιηθεί", δήλωσε αξιωματικός του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που δεν κατονομάζεται.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατήγγειλαν ως "πολύ προκλητική ενέργεια" την εκτόξευση "δορυφόρου επίγειας παρακολούθησης", η οποία επίκειται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.