.Ερντογάν: Η Μέρκελ συμφωνεί ότι η Κύπρος δεν έπρεπε να είναι στην ΕΕ


Τη θέση ότι η Κύπρος δεν έπρεπε να έχει γίνει δεκτή στους κόλπους της ΕΕ εξέφρασε σήμερα από το Βερολίνο, για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Εκείνο που προκάλεσε αίσθηση όμως δεν είναι η στάση του Τούρκου ηγέτη όσο το ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε με την Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι τη θέση του αυτή ενστερνίζεται και η Γερμανίδα καγκελάριος.

Την ενόχληση της κ. Μέρκελ για τα λεγόμενα το Ερντογάν έχει απαθανατίσει ο φωτογραφικός φακός, στο τέλος των δηλώσεων οπότε και αναφέρθηκε ο Τούρκος ηγέτης στη Μεγαλόνησο.

Ήταν λάθος, είπε, να επιτραπεί στη “Νότια Κύπρο” να εισαχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρόσθεσε ότι την ίδια άποψη μοιράζεται και η καγκελάριος.

Την ίδια δήλωση έκανε και χθες βράδυ στα εγκαίνια της νέας τουρκικής πρεσβείας στο Βερολίνο. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως είναι και αλήθεια, επισημαίνουν αξιωματούχοι κοντά στην Άνγκελα Μέρκελ, και τους οποίους επικαλείται το Spiegel, στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος απέφυγε να σχολιάσει επί τόπου τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού όμως τόσο το βλέμμα της όσο και η τυπική χειραψία που αντάλλαξε μαζί του δείχνει, όπως επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό, ότι οι σχέσεις Βερολίνου-Άγκυρας είναι τεταμένες αυτή την περίοδο, και όχι μόνο αναφορικά με την Ευρώπη.

Άλλα θέματα που χωρίζουν τις δύο πλευρές είναι το θέμα της Συρίας, ο χειρισμός του απαγορευμένου κουρδικού κόμματος PKK αλλά και τα περίπου 3 εκατομμύρια Τούρκων μεταναστών στη Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ ο Τούρκος ηγέτης δήλωσε ότι η χώρα του πρέπει να έχει ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια έως το 2023 διαφορετικά οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχιστούν.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.