.Διαδηλώσεις κατά των μέτρων


Χιλιάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έδωσαν απάντηση στα επώδυνα νέα μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ που αναμένεται να εξαγγείλει η κυβέρνηση. Στην Στην Αθήνα οι πορείες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμιων σωματείων, ΠΑΜΕ και εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς είχαν προορισμό το Σύνταγμα. Στο Εργατικό Κέντρο η διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη. 
Κατά την διάρκεια της πορείας της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ προς το Σύνταγμα σημειώθηκαν επεισόδια στο Σύνταγμα και στην Ερμού με μολότοφ και εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.
Φωτιά  εκδηλώθηκε στον Εθνικό Κήπο, που σβήστηκε αμέσως από την πυροσβεστική.
Κυκλοφοριακό χάος δημιουργήθηκε, καθώς το κέντρο της Αθήνας παρέμεινε κλειστό από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν στήσει στο προαύλιο της Βουλής σιδερένιο φράκτη.
Σε περισσότερες από 100 προσαγωγές, από τις οποίες τουλάχιστον 20 μετατράπηκαν σε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, μετά την ένταση και τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο Σύνταγμα.
Aστυνομικοί με πολιτικά ή και ένστολοι προχώρησαν από τις 11 η ώρα το πρωί, σε προληπτικές προσαγωγές από τις περιοχές της Δάφνης και του Ζωγράφου, ενώ ελέγχονται πολίτες με σακίδια προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μεταφέρουν πέτρες, ξύλα, μολότοφ και άλλα αντικείμενα. Οι προσαχθέντες οδηγούνται στην Κρατική Ασφάλεια για την εξακρίβωση των στοιχείων τους.
Επικεφαλής της πορείας της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ είναι εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας.
Νωρίτερα, οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία προς την πλ. Συντάγματος.
«Οι προβλέψεις των Μνημονίων απέτυχαν παταγωδώς, τα αποτελέσματά τους είναι τραγικά για την πραγματική οικονομία και εγκληματικά για την κοινωνία» τονίζει σε μήνυμά του ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης.
Όπως επισημαίνει, «οι μειώσεις μισθών και συντάξεων στραγγαλίζουν την αγορά βάζοντας λουκέτο σε περισσότερες από 480.000 επιχειρήσεις, συνθλίβουν την κοινωνική συνοχή εκτινάσσοντας την ανεργία σε επίπεδα παγκόσμιου αρνητικού ρεκόρ, ενώ επιτείνουν την ύφεση η οποία «τρέχει» με ρυθμούς χωρών που βρίσκονται σε πόλεμο».
Στη συγκέντρωση του Πεδίου του Άρεως παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν μπορεί η Ελλάδα να μετατραπεί σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο».
Από την Ομόνοια στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε ότι «για να υπάρχουν αποτελέσματα στους αγώνες χρειάζεται ένα καινούριο ξεκίνημα στη συσπείρωση δυνάμεων, στα ριζοσπαστικά αιτήματα, στις ανεβασμένες μορφές πάλης». 
«Ο λαός πρέπει να πιστέψει ότι μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ, μια Ελλάδα όπου ο λαός κάνει κουμάντο μπορεί να εξασφαλίσει την κοινωνική ευημερία και να αποτρέψει τα χειρότερα. 
Αν δεν το πιστέψει αυτό ο λαός τότε το πάνω χέρι θα το έχουν τα κόμματα εξουσίας, οι πλουτοκράτες και οι διάφοροι διαχειριστές που τον κοροϊδεύουν ασύστολα», πρόσθεσε.
Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την χώρα, όπως στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Βόλο και το Ηράκλειο.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.