.Ολάντ: Άμεσα αποφάσεις μετά την έκθεση της τρόικας


Ανοιχτό το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος άφησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Αντώνη Σαμαρά στο Παρίσι.
Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις μετά την έκθεση της τρόικας στο επόμενο συμβούλιο Κορυφής» και υπογράμμισε ότι μετά την έκθεση των δανειστών της χώρας 
«η Ευρώπη πρέπει να κάνει αυτό που οφείλει». «Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι το ερώτημα αν θα μείνει η Ελλάδα στο ευρώ δεν θα τεθεί ποτέ ξανά», επεσήμανε.

Ο κ. Ολάντ επανέλαβε τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη αλλά τόνισε ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, σημειώνοντας όμως ότι αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο ώστε να «είναι αποδεκτό από τον ελληνικό λαό».

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στο θέμα της ανάπτυξης λέγοντας πως «πρέπει να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης».

Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας και υπογράμμισε, για μια ακόμα φορά μετά και τη χθεσινή του συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ότι «οι Έλληνες είμαστε υπερήφανος λαός. Δεν μας αρέσει να εξαρτιόμαστε από δανεικά χρήματα».

Όπως είπε «η Ελλάδα είναι σήμερα αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να ξεπεράσει την κρίση και να παραμείνει στην Ευρωζώνη και θα τα καταφέρει», ενώ υπογράμμισε τη σημασία που έχει για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα να αντιμετωπίσει με ενότητα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την κρίση χρέους.

«Ευρώπη μεταξύ άλλων σημαίνει δημοκρατία και αξιοπρέπεια» είπε ο Α. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «οι κοινωνίες που δοκιμάζονται έχουν ανάγκη να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα και όρθια τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια τους».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.