.Διαδοχικές συναντήσεις


Με κλειδωμένο το πακέτο των 11,5 δις ευρώ στη φαρέτρα των όπλων του ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις από την Τετάρτη με τον τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στην Αθήνα, την Ά.Μέρκελ στο Βερολίνο και τον Φρ.Ολάντ στο Παρίσι, με στόχο να αναστρέψει το αρνητικό για τη χώρα μας κλίμα αλλά και να πείσει για χαλάρωση του χρονοδιαγράμματος της δημοσιονομικής προσαρμογής. 
Στο Βερολίνο αυτή την ώρα και ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα ξεκινήσει την κούρσα των συνομιλιών με τον Γερμανό ομόλογό του Γκίτο Βεστρβέλε.
Στο μεταξύ αντιφατικές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων αλλά και ποικίλα δημοσιεύματα συντηρούν το σκηνικό αστάθειας τόσο για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, όσο και για το μέλλον της ίδιας της νομισματικής ένωσης.
«Δεν υπάρχει περιθώριο ελιγμών ούτε όσον αφορά τον χρόνο, ούτε την ουσία», προειδοποιεί ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Φόλκερ Κάουντερ, με συνέντευξης του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Η Γαλλία και η Γερμανία πρέπει πρώτα να εξετάσουν την έκθεση της τρόικα για τη δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας και έπειτα να λάβουν ένα συγκεκριμένο αίτημα για βοήθεια από την Αθήνα προτού αποφασίσουν τη στάση που θα τηρήσουν προς τη χώρα μας, όπως δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζαβέβ κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.
Σε πραγματικό Αρμαγεδών θα εξελιχθεί η οικονομική κρίση στην Ευρώπη εάν η Ελλάδα εξωθηθεί σε έξοδο από το ευρώ, υποστηρίζει σε κεντρικό άρθρο της η ιταλική Ρεπούμπλικα. 
«Η διεθνής κερδοσκοπία θα ποντάρει στην έξοδο της Ιταλίας και της Ισπανίας από το Ευρώ, απογειώνοντας τα σπρεντ, ενώ ενδεχόμενη στάση πληρωμής των ελληνικών δανείων, θα δημιουργούσε τεράστιες τρύπες στις οικονομίες όλων των χωρών του Ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, αλλά και της ΕΚΤ» τονίζει η εφημερίδα. 
Η διάσωση της Ελλάδας με όποιο κόστος, ίσως να είναι τελικά η μόνη λύση για τη διάσωση της ίδιας της Ευρωζώνης, καταλήγει η έγκριτη εφημερίδα.
«Υπονομευμένο εξ΄αρχής» χαρακτηρίζει το ταξίδι του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. 
«Και επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους. Ας τους κρίνουν οι πολίτες», απαντα ο κυβερνητικος εκπρόσωπος.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.