.Spiegel: Η τρόικα θα ζητήσει επιπλέον περικοπές


Στα 14 δισ. ευρώ ανεβάζει η τρόικα το δημοσιονομικό κενό της Ελλάδας στη διετία 2013-2014, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ισόποσες περικοπές, αναφέρει το Spiegel, τη στιγμή που δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη οι περικοπές 11,5 δισ. ευρώ. 

Το γερμανικό περιοδικό, επικαλούμενο εσωτερική έκθεση της τρόικα, σημειώνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε πρόσθετες περικοπές 2,5 δισ. την επόμενη διετία πλέον των 11,5 δισ. για να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% έως τα τέλη του 2014, σύμφωνα με τους στόχους του μνημονίου. 

Η αύξηση του δημοσιονομικού κενού οφείλεται σε καθυστερήσεις στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων και στην ύφεση που εμφανίζεται πολύ χειρότερη των εκτιμήσεων. 

Σύμφωνα με το Spiegel, οι εκπρόσωποι της τρόικα έγραψαν την εν λόγω αναφορά μετά το τελευταίο τους ταξίδι στην Αθήνα και θα καθορίσουν το ακριβές ποσό που απαιτείται στην επόμενη επίσκεψή τους στις αρχές Σεπτεμβρίου. 

Η τρόικα, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, ασκεί κριτική και στην κυβέρνηση Σαμαρά, επισημαίνοντας ότι δεν έχει αποσαφηνίσει τις περικοπές 11,5 δισ. ευρώ και ότι το 30% των μέτρων δεν έχει καλυφθεί. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.