.«Συγκρατημένα αισιόδοξη» η Μέρκελ


«Δεν μπορώ να άρω ακόμη πλήρως την κατάσταση συναγερμού, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξη», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, από το Όσλο, όπου παρέστη μαζί με άλλους 19 Ευρωπαίους ηγέτες στην απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2012 στην Ε.Ε. Στον αντίποδα των σημερινών δηλώσεων του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολλάντ 
ο οποίος υποστήριξε ότι «η κρίση της ευρωζώνης, βρίσκεται πίσω μας και πλέον επείγει η στροφή στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, η Άγκελα Μέρκελ τόνισε: «Η διεθνής κοινότητα έχει κατανοήσει ότι θα υπερασπιστούμε το ευρώ. Δεν έχουμε όμως ανακτήσει ακόμη την ανταγωνιστικότητά μας και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν σε πολλές χώρες».
Εν τω μεταξύ, το γεύμα προς τιμήν των Ευρωπαίων ηγετών στο Όσλο σκιάσθηκε από τους φόβους που γεννά η πολιτική κρίση της Ιταλίας, με την απόφαση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να διεκδικήσει εκ νέου την πρωθυπουργία. 
"Για επιστροφή των νεκροζώντανων" κάνει λόγο η ιστοσελίδα της γερμανικής δημόσιας ραδιοφωνίας, ενώ σε ιδιαίτερη συνάντηση οι Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελ επιχείρησαν να πείσουν τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι να ανακαλέσει την παραίτησή του.
«Στην Ελλάδα έχουμε 58% ανεργία στους νέους ανθρώπους και αυτό απειλεί την κοινωνική συνοχή, είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει φαινόμενα πολιτικού εξτρεμισμού και αν αυτό συνεχιστεί μπορεί να πλήξει την υπόλοιπη Ευρώπη» τόνισε από την πλευρά του κατά ίδιο γεύμα Αντώνης Σαμαράς.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.