.Βίαια επεισόδια στη Βηρυτό


Οργισμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στα γραφεία του πρωθυπουργού του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι ζητώντας την παραίτησή του, μετά την κηδεία του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Ουίσαμ αλ Χάσαν. 

Bίαια επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Βυρητού και εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν «Μικάτι φύγε», αλλά και συνθήματα κατά του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, τον οποίο κατηγορούν ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία την Παρασκευή του αλ Χάσαν.
Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας πυροβόλησαν στον αέρα και έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσουν τους εκατοντάδες διαδηλωτές που έριξαν οδοφράγματα και πετούσαν πέτρες.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης του Λιβάνου, πρώην πρωθυπουργός Σάαντ Χαρίρι έκανε έκκληση στους οπαδούς του να αποχωρήσουν.
«Θέλουμε ειρήνη, η κυβέρνηση πρέπει να πέσει, αλλά επιθυμούμε να συμβεί με ειρηνικό τρόπο. Ζητώ από όλους όσοι είναι στους δρόμους να αποχωρήσουν», δήλωσε ο Χαρίρι στους οπαδούς του μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Future Television.
Εξάλλου και ο πρώην πρωθυπουργός Φουάντ αλ Σινιόρα, που ανήκει στο κόμμα του Χαρίρι, επεσήμανε ότι «οποιαδήποτε απόπειρα εισβολής στην έδρα της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.