.Μέρκελ: Το ευρώ, σύμβολο ειρηνικής ανάπτυξης


«Το ευρώ είναι κάτι περισσότερο από ένα νόμισμα. Είναι σύμβολο ειρηνικής ανάπτυξης» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης «θερινής» συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Τάχθηκε, παράλληλα, υπέρ της ενίσχυσης της πολιτικής ένωσης στην Ευρώπη, υποστήριξε την ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Γερμανού κεντρικού τραπεζίτη Γενς Βάιντμαν, ενώ καταδίκασε την επίθεση στη γερμανική πρεσβεία στο Χαρτούμ και ζήτησε να ξεκινήσει διάλογος των θρησκειών.

«Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη δεν μπορεί να λυθεί με ένα χτύπημα», τόνισε η καγκελάριος και επέμεινε ότι δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση, χωρίς έλεγχο. «Η κρίση πρέπει να λυθεί πολιτικά. 

Τώρα πρέπει να γίνουν όλα αυτά τα οποία δεν έγιναν κατά την εισαγωγή του ευρώ» δήλωσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ευρώπη μπορεί να ξεπεράσει την κρίση. Τόνισε ακόμη τη σημασία του ευρώ για τη Γερμανία, η οποία, όπως είπε, ως χώρα εξαγωγών, αύξησε τη δύναμή της μέσω του ευρώ.

«Το ζητούμενο τώρα είναι να κάνουμε το ευρώ δυνατό και να ξεπεράσουμε τις υπάρχουσες ανεπάρκειες. Η ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ευρώπης θα πετύχει μόνο εάν τηρηθούν οι υποσχέσεις. 

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν συμβεί στην Ευρώπη περισσότερα από ό,τι εδώ και πολλά χρόνια» πρόσθεσε η κ. Μέρκελ και διευκρίνισε ότι αυτά τα ζητήματα θα κυριαρχήσουν και στην ατζέντα των επόμενων συναντήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.