.Ανησυχία για πρόσφυγες από τη Συρία


Η αναχαίτιση του κύματος των προσφύγων από τη Συρία, ήταν το βασικό θέμα της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλου, Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια και Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλη. 

Η σύσκεψη θα συνεχιστεί στο ΥΠΕΘΑ, χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού. «Δεν έχει φθάσει ακόμη μεγάλος αριθμός προσφύγων απο τη Συρία στη χώρα μας» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου.  

Σύμφωνα με διαβαθμισμένες πληροφορίες των αρμοδίων υπηρεσιών, χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες έχουν φθάσει έως τα παράλια της Τουρκίας και αναζητούν έναν τρόπο για να προωθηθούν προς την Ευρώπη, μέσω Ελλάδας. 

Η ελληνική κυβέρνηση μέσω της διπλωματικής οδού θα ζητήσει από την Τουρκία να μην «ενθαρρύνει» την μετάβαση των προσφύγων στην Ελλάδα. Επίσης, θα αποφασιστεί η καλύτερη επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων στο Αιγαίο, όπου  τις προσπάθειες του Λιμενικού θα συνδράμει και το Πολεμικό μας Ναυτικό με τα μέσα επιτήρησης που διαθέτει, ενώ θα αυξηθούν και οι θαλάσσιες  περιπολίες.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε  ενημέρωση  για τις μεταναστευτικές ροές από το Αιγαίο και τον Έβρο. Διαπιστώθηκε ότι έχει μειωθεί σημαντικά το μεταναστευτικό κύμα από τον Έβρο, ενώ έχει αυξηθεί στο Αιγαίο. Στον Έβρο έχουν ληφθεί μέτρα που έχουν ανακόψει τη ροή παράνομων μεταναστών και οι Τούρκοι δουλέμποροι επιλέγουν και πάλι Αιγαίο.

Επίσης θα αξιοποιηθούν καλύτερα τα Στρατόπεδα που έχουν διαθέσει οι Ένοπλες Δυνάμεις,  για την υποδοχή και φιλοξενία παράνομων μεταναστών και προσφύγων.  

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει παραχωρήσει 30 στρατόπεδα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά έχει αξιοποιηθεί μόνο ένα, αυτό της Κορίνθου και αυτό με προβληματικό τρόπο, κυρίως λόγω της παρέμβασης μελών της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.