.Οι Έλληνες δεν... «πνίγουν τον πόνο τους» στο κρασί


Οι Έλληνες φαίνεται ότι παρά την κρίση, δεν «πνίγουν τον πόνο τους» στο κρασί...
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας κλαδικής μελέτης της ICAP η κατανάλωση οίνου έχει μειωθεί κατά 2,9% την τελευταία πενταετία στη χώρα μας, ενώ την ίδια ώρα η παραγωγή σημειώνει συνεχή υποχώρηση τα τελευταία τρία χρόνια. 
Σημειώνεται ότι η προηγούμενη πενταετία (περίοδοι 2001-2002 έως και 2005-2006), η εγχώρια παραγωγή κινήθηκε γενικά ανοδικά, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 3,75%. Ωστόσο, την τελευταία πενταετία (περίοδοι 2006-2007 έως 2010-2011) η παραγωγή έπεσε με μέσο ετήσιο ρυθμό μείωσης -6,7%.

Όπως σημειώνει μάλιστα η αναφορά, αν και το κρασί είναι παραδοσιακά συνδεδεμένο με τη διατροφή και την κουλτούρα των Ελλήνων, η αρνητική οικονομική συγκυρία, πέραν της υποχώρησης της ζήτησης, ευνοεί την υποκατάσταση των εμφιαλωμένων κρασιών από το χύμα κρασί, η ζήτηση του οποίου έχει αυξηθεί σημαντικά την τελευταία διετία.

Ωστόσο, θετικά είναι τα στοιχεία για την κάλυψη της ζήτησης από την εγχώρια παραγωγή, γεγονός που διαμορφώνει σε χαμηλά επίπεδα το βαθμό εισαγωγικής διείσδυσης, 

ο οποίος κυμάνθηκε μεταξύ 4,5% και 5% την τελευταία διετία. Πάντως, παρατηρείται ανάκαμψη στις εξαγωγές οίνου, με το βαθμό εξαγωγικής επίδοσης να ανέρχεται σε 12,3% για την τελευταία οινική περίοδο (2010/2011).

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.