.Συμφωνία στα βασικά και διαπραγμάτευση


Καταρχήν συμφωνία στους βασικούς άξονες του πακέτου των νέων μέτρων προέκυψε από την σύσκεψη των τριών αρχηγών με ανοικτό το ενδεχόμενο ψηφισθούν έως 18 Οκτωβρίου. Ο Ε. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι με την επιμήκυνση τα μέτρα θα είναι πιο ήπια και φιλικά και έστειλε ένα μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας. «Θανατηφόρα για την Ε.Ε η φράση: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ αρκεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της». 
Ο Φ. Κουβέλης δήλωσε ότι υπήρξε συμφωνία στους βασικούς άξονες αλλά συνέδεσε την ολοκλήρωση της συμφωνίας με ύπαρξη ρήτρας αντικατάστασης μέτρων από περικοπές δαπανών. 
Η συμφωνία μου δίνει μια βάση για δυνατή διαπραγμάτευση δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας και σημείωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν ρήτρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα αλλάξει και το χρονικό πλαίσιο ψήφισης των μέτρων, καθώς ενδεχομένως αυτή να γίνει μετά την συνεδρίαση του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου και έως στις 18 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο πακέτο, το οποίο θα συζητηθεί σήμερα στο Euroworking Group, παρουσία των επικεφαλής της τρόικας, δεν θα συμπεριληφθούν, τελικά, η περικοπή των συντάξεων του ΟΓΑ και των αναπηρικών επιδομάτων. 
Φέρεται να έχει οριστικοποιηθεί η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη. Επίσης, η περικοπή του ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 64 ετών αλλά και η κατάργηση των δώρων. 
Παράλληλα πέρασαν όλες οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια ενώ το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο τέθηκε με την «ήπια» μορφή του, που αφορά στη διαθεσιμότητα 15.000 δημοσίων υπαλλήλων.
Προβλέπεται επίσης η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου στους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα φορολογούνται με ενιαίο φόρο 30 με 35%, ενώ αποσύρθηκε η πρόταση για τον κεφαλικό φόρο.
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες με μεταδίδει το διαδικτυακό 24h.gr, στο Euroworking group θα γίνει εκτενής συζήτηση για τα μέτρα που προτείνει να πάρει η Ελλάδα και πως η παρουσία των εκπροσώπων των δανειστών μας εκεί θα έχει ως στόχο την οριστικοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του πακέτου

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.