.Β. Σόιμπλε: Κανείς δεν θέλει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ


«Κάνεις δεν θέλει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διευκρίνισε ωστόσο ότι με τα λόγια δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα λιτότητας και επανέλαβε ότι όσα λέει η ελληνική κυβέρνηση «πρέπει να επιβεβαιωθούν στην πράξη». 
Επισήμανε ότι σε περίπτωση αποτυχίας του ευρώ, «οι Γερμανοί έχουν να χάσουν περισσότερα από ό,τι οι Έλληνες», ενώ ζήτησε να μην συζητείται καν το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, καθώς οι εικασίες προκαλούν αβεβαιότητα. 

Αναφερόμενος στην Έκθεση της τρόικας, επισήμανε ότι δεν μπορεί παρά να καταγράφει την αντικειμενική πραγματικότητα της κατάστασης στην Ελλάδα και εξέφρασε τον σεβασμό του για τα βάρη που υφίσταται ο ελληνικός λαός.

Μιλώντας στα μέλη της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών του Βερολίνου, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι στήριξε το πρώτο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, καθώς έτσι δημιουργήθηκαν οι συνθήκες προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Πρέπει να αναλογιστούμε και την διάθεση που υπάρχει στο ΔΝΤ, λόγω της διαρκούς ενασχόλησης με τα ευρωπαϊκά προβλήματα και της συνεχούς αθέτησης των συμφωνιών», επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.