.Στο βάθος...επιμήκυνση


Έως τα τέλη Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση μίας συνολικής λύσης για την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει επιμήκυνση του προγράμματος για δύο ακόμα χρόνια, περαιτέρω μείωση του χρέους και εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. 

Προηγήθηκε η δήλωση της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι η διάθεση περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα για να υλοποιήσει τις οικονομικές της μεταρρυθμίσεις είναι ένα ενδεχόμενο που μπορεί να εξεταστεί. 
Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να προχωρήσουμε σε προσαρμογές, ο χρόνος μπορεί να θεωρηθεί ως μία επιλογή που μπορεί να εξεταστεί», σημείωσε.

Υπέρ του σεναρίου της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του Ελληνικού χρέους έχουν ταχθεί εξάλλου με δηλώσεις τους και οι υπουργοί Οικονομικών της Αυστρίας και της Ολλανδίας, εφόσον όμως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την χορήγηση νέων δανείων από τα ευρωπαϊκά ταμεία προς την Ελλάδα.

Σε αυτό το κλίμα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θέτει για πρώτη φορά θέμα επιμήκυνσης έως το 2016. Σε συνέντευξή του στην Washington Post, επισημαίνει πως, «τα μέτρα των 11,7 δισ. ευρώ θα ήταν καλύτερο να μοιραστούν σε τέσσερα χρόνια». 

Ο κ Σαμαρας προσερχόμενος νωρίτερα στο Μεγαρο Μαξιμου δήλωσε «υπάρχει πολύ δουλειά και λίγος χρόνος και θα τα καταφέρουμε».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.