.Αλ. Τσίπρας: Ταφόπλακα για την οικονομία το νέο πακέτο μέτρων


«Ταφόπλακα» για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας θα είναι το νέο πακέτο των μέτρων, γι αυτό χρειάζονται κοινοί αγώνες για να μην ψηφιστεί, τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 77η ΔΕΘ.
 
Ο κ. Τσίπρας πρότεινε τη διεκδίκηση της διαγραφής μέρους του χρέους της Ελλάδας ή μιας συνολικής ευρωπαϊκής λύσης η οποία ενδεχομένως να προβλέπει και μορατόριουμ , αναστολή πληρωμών προς τους εταίρους που μας δανείζουν. 

Δεν είναι εξωπραγματική η πρόταση αναστολής των πληρωμών στους δανειστές, μέχρις ότου επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, γιατί αλλιώς οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε εκτροχιασμό, όπως είπε.
 
Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στην 77η ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει ότι είναι εθνική επιταγή να μπει ένα φρένο στην ολισθηρή πορεία της οικονομίας και να σχεδιαστεί η μετάβαση στη «μετα-τροϊκανή εποχή».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συνοδευόμενος από βουλευτές και κομματικά στελέχη, συναντήθηκε αρχικά με τις διοικήσεις της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε. και στη συνέχεια με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στις δύο εταιρίες. 

Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η προοπτική των δύο εταιριών και οι συζητήσεις μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη συνένωση τους με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), για την οποία υπάρχουν ενστάσεις.

Στις 7.30μ.μ. ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας. 

Στη 1 αύριο το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο «Ι. Βελλίδης».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.