.Επιμήκυνση και πρωτογενές έλλειμμα 1,5% του ΑΕΠ


Την αισιοδοξία του για την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα που βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο, σήμερα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο Ελληνοκινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας που διοργανώνει το ΙΟΒΕ και το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 
O κ. Στουρνάρας, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους εκτίμησε ότι εξαιτίας της ύφεσης το πρωτογενές έλλειμμα θα ανέλθει στο 1,5% του ΑΕΠ το 2012, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 1%.Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι δύσκολες, όπως και τα μέτρα είναι δύσκολα. 
Δουλεύουμε μέρα-νύχτα και ελπίζουμε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα ληφθούν οι αποφάσεις που θα μας επιτρέψουν να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, αφήνοντας πίσω τα λάθη του παρελθόντος, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι πλέον υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ.
Ο προϋπολογισμός εφέτος θα κλείσει μέσα στα όρια που έχει αποδεχθεί η τρόικα, παρά τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, είπε ο κ.Στουρνάρας 
και έκανε λόγο για ανάγκη επιτάχυνσης στους τομείς αποκρατικοποιήσεων, καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και γενικότερα προώθησης των μεταρρυθμίσεων, τομείς όπου παρατηρείται υστέρηση και η χώρα έχει μείνει πίσω.
Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η ύφεση για την ελληνική οικονομία από τότε που ξεκίνησε η κρίση μέχρι σήμερα είναι πρωτόγνωρη και φθάνει σωρευτικά το 20% και αναμένεται να φθάσει σωρευτικά το 25% μέχρι και το 2014.
Ανέφερε ότι τα 2/3 της προσπάθειας, αναφορικά με την κάλυψη της δημοσιονομικής διόρθωσης και ανταγωνιστικότητας, έχουν καλυφθεί και απομένει μόνον το 1/3.

Εάν επιτευχθεί η μείωση των δαπανών μετά και το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, η Ελλάδα θα είναι μια από τις χώρες με το μικρότερο ποσοστό δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ, είπε ο κ. Στουρνάρας και έκανε λόγο για συνέχιση της προσπάθειας μείωσης των δαπανών μέχρι το 2016.
Μαραθώνιος διαβουλεύσεων βρίσκεται σε εξέλιξη όσο πλησιάζει ο χρόνος οριστικοποίησης του νέου πακέτου μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό σε μια ώρα συναντάται εκ νέου με την τρόικα ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.